Concurs Național de Toacă în Parohia Măldărești din Arhiepiscopia Râmnicului

Cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Râmnicului, Parohia Măldărești a organizat vineri, 9 septembrie 2011, Concursul Național de Toacă, „Cântecul care te cheamă la rugăciune”, eveniment aflat la a VIII-a ediție. La eveniment a luat parte și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, informează site-ul arhiram.ro.

Concursul „Cântecul care te cheamă la rugăciune” a avut două secțiuni: prima a fost dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani, iar cea de-a doua secțiune, specială, a fost dedicată adulților.

Înainte de desfășurarea concursului, în biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Măldărești a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către un sobor de preoți și diaconi, iar apoi a fost organizată o procesiune de la biserica parohială către sediul Primăriei din localitate și Complexul Muzeal Măldărești.

La concurs au participat aproximativ 80 de copii din 11 județe ale țării, care au fost însoțiți de către părinții, respectiv preoții lor îndrumători. La eveniment au participat și reprezentanți ai autorităților locale și județene, și oameni de cultură din zona Horezu.

Juriul, prezidat de părintele profesor Vasile Grăjdian, de la Catedra de muzică a Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, a punctat ținuta, claritatea ritmică a isonului, precum și direcția de deplasare a ciocanelor.

În timp ce juriul a deliberat, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a apreciat și felicitat talentul copiilor, strădania părintelui paroh și a subliniat importanța promovării valorilor religioase și culturale ale Eparhiei Râmnicului. Apoi, Înaltpreasfinția Sa pentru a consolida aceste valori în sufletele tinerilor, prin puterea exemplului personal, a bătut atât la toaca fixă, cât și la cea mobilă.

La final, a avut loc festivitatea de premiere a concurenților, fiecare copil primind din partea Parohiei Măldărești câte un dar, o diplomă și iconițe.

După agapa frățească, copiii au mers și au vizitat Cula Greceanu, Complexul Muzeal Măldărești și Mănăstirea Horezu, care se află în apropiere.

Comentarii Facebook


Știri recente