Concurs național de miniproiecte în Arhiepiscopia Craiovei

Arhiepiscopia Craiovei va fi reprezentată la concursul național de miniproiecte ‘Copilul învață iubirea lui Hristos’, derulat de Patriarhia Română, de grupul ‘Tinerii Maicii Domnului’ al Paraclisului mitropolitan ‘Sfântul Gheorghe Vechi’ din Craiova, informează „Ziarul Lumina”. Tinerii, coordonați de preotul Mihai Scorbură, au inițiat miniproiectul ‘Împreună mădulare vii ale lui Hristos’.

Cu prilejul Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, Patriarhia Română a inițiat mai multe activități menite să antreneze tinerii din parohii spre a înțelege mai bine dimensiunea curativă, sufletească și trupească, desprinsă din sfintele slujbe ale Bisericii noastre. În Arhiepiscopia Craiovei au fost antrenate în acest demers peste 20 de parohii, implicate activ în activitățile cu tinerii și în proiectele desfășurate la nivelul Patriarhiei Române, cum ar fi: ‘Hristos împărtășit copiilor’ sau ‘Alege școala!’. Astfel, începând din data de 20 februarie 2012, au fost elaborate la nivel de parohie 15 miniproiecte concordante cu tema concursului. Activitățile au fost atent monitorizate de preotul paroh și de responsabilul cu catehizarea parohială din protopopiat. În data de 14 aprilie 2012, cele șase protopopiate din eparhie (Craiova Nord, Craiova Sud, Târgu Jiu Sud, Târgu Jiu Nord, Băilești și Târgu Cărbunești) și-au desemnat reprezentanții pentru faza pe eparhie, care a avut loc în data de 7 mai la Craiova.

În urma evaluării a fost desemnat câștigător miniproiectul ‘Împreună mădulare vii ale lui Hristos’, inițiat de grupul parohial ‘Tinerii Maicii Domnului’ de la Paraclisul mitropolitan ‘Sfântul Gheorghe Vechi’ din Craiova, coordonat de preotul Mihail Scorbură.

Ajutor pentru beneficiarii Centrului ‘Noricel’ din Craiova

Ținta miniproiectului câștigător în Arhiepiscopia Craiovei au fost 20 de copii cu dizabilități, beneficiari ai Centrului de recuperare ‘Noricel’ din cadrul Școlii ‘Trișcu’ din Craiova. ‘În urma acestui miniproiect se dorește ca toți cei aproximativ 40 de tineri din grupul parohial să conștientizeze că bolnavii sunt ca și ei, mădulare vii ale lui Hristos, de care este minunat să te apropii și apropiindu-te să-ți cultivi în inimă această dragoste, putând fi astfel mădulare vii ale lui Hristos’, a spus părintele Mihail Scorbură, coordonatorul grupului parohial ‘Tinerii Maicii Domnului’ din Craiova.

În data de 21 mai, de praznicul Sfinților Împărați, hramul Catedralei patriarhale, părintele coordonator va merge la București, însoțit de un membru al grupului, pentru întâlnirea cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care va oferi premii tuturor participanților.

Comentarii Facebook


Știri recente