Concurs National Coral la Iasi, cu participarea Seminariilor Teologice

Municipiul Iasi gazduieste incepand de astazi si pana pe data de 1 mai a.c. Concursul National Coral. La aceasta manifestare, organizata de catre Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, participa nu mai putin de 850 de elevi, reprezentand 23 de coruri concurente din intreaga tara. Conform regulamentelor de organizare, concursul este impartit pe trei sectiuni, dupa cum ne-a spus Maria Popescu, inspector pe probleme de Muzica in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi: ‘Concursul National Coral are 3 sectiuni: una se adreseaza Seminariilor Teologice, a doua Liceelor Teoretice sau Scolilor Normale si a treia sectiune Liceelor vocationale sau Liceelor de Arta. Sambata vor evolua pe scena corurile Seminariilor, duminica vor evolua Liceele Teoretice, iar luni Liceele de Arta’.

De asemenea, inspector Maria Popescu ne-a vorbit si despre alte doua actiuni ce vor fi derulate pe langa concursul propriu-zis: ‘Noi mai avem doua actiuni tot cu formatiile corale: una se adreseaza Seminariilor Teologice care vor participa la Liturghia de duminica in 10 biserici din Protopopiatele Iasi I si Iasi II, inclusiv la Catedrala romano-catolica (e vorba de corul Seminarului Reformat din Cluj), iar a doua actiune se adreseaza tuturor formatiilor corale. Invitam sa descopere Iasul cantand si sansa sa cante in aer liber sau in sali mari’.

Deschiderea festiva a Concursului National Coral va avea loc astazi, incepand cu orele 18.00, in Aula ‘Haralamb Vasiliu’ a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara ‘Ion Ionescu de la Brad’ Iasi, si va fi urmata de o sedinta de lucru la care vor participa membrii juriului si dirijorii celor 23 de formatii corale. Festivitatea de premiere si gala laureatilor este programata pentru data de 1 mai a.c., orele 10.00, in sala de festivitati a Colegiului National de Arta ‘Octav Bancila’ din Iasi.

Comentarii Facebook


Știri recente