Concurs la disciplina Religie, în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Elevii din unitățile de învățământ buzoiene au participat astăzi, 19 martie, la faza județeană a Olimpiadei de Religie. Cei peste 250 de copii înscriși în competiție, însoțiți de profesorii coordonatori au primit, înainte de concurs, binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

„Cine face Religie este aproape de Dumnezeu și Dumnezeu este aproape de cel care îl caută. Voi îl căutați prin studiul Religiei, voi deveniți mai buni, mai ascultători față de părinții voștri și față de cadrele didactice care vă povățuiesc și deveniți mai îngăduitori unii cu alții”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, după cum informează TRINITAS TV.

La concursul găzduit de Școala „Ion Creangă” din municipiul Buzău, au fost prezenți și elevi din primele două clase de gimnaziu. Olimpiada a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Buzău.

La nivelul județului Vrancea, Olimpiada de Religie s-a desfășurat în spațiul pus la dispoziție de conducerea Colegiului Economic din Focșani, participând aproximativ 200 de elevi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…