Concurs județean de Religie, la Breaza

Orașul Breaza a găzduit sâmbătă, 17 mai 2014, Concursul Județean de Religie „Flori în Grădina Ortodoxiei”, care este la a XVI-a ediție. Competiția a fost organizată de Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” – orașul Breaza și a reunit elevi ai claselor V-XII din școlile prahovene, având ca temă Sfânta Taină a Spovedaniei, Sfânta Taină a Împărtășaniei și Sfinții Martiri Brâncoveni, după cum a precizat Părintele Protopop Dumitru Costică al Protopopiatului Câmpina.

Secțiunile concursului au fost: creație religioasă (poezie-proză), interpretare cântec religios și patriotic, pictură (sticlă, lemn,grafică), interpretare poezie, scenetă religioasă. Deschiderea activității a avut loc la ora 10:00, în sala de conferințe a Primăriei Orașului Breaza, având ca invitați de onoare pe Pr. Protoiereu Costică Dumitru, doamna Sendroi Rodica, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Prahova, domnul Barna Gheorghe, președintele comisiei pentru învățământ și cultură din Consiliul Local Breaza, preoți, învățători, profesori, părinți și aproximativ 160 elevi. Elevii Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” Breaza, coordonați de d-na prof. Maricica Gâță, au prezentat, în afara competiției, un moment artistic „Patimile și Învierea Domnului”. La ora 11:00 elevii au intrat în concurs pe secțiuni: în sala de conferințe a Primăriei Orașului Breaza (interpretare cântec religios – patriotic și interpretare poeziei, scenetă, teatru religios) și în Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Breaza (pictură și creație literar religioasă). Câștigătorii Concursului Județean „Flori în Grădina Ortodoxiei” au fost desemnați de un juriu de specialitate format din profesori de religie, limba romana, muzică, desen, dar și actori. Elevii cu cele mai bune creații literare și picturi, precum și cei care au demonstrat că au talent în interpretare au primit premii și mențiuni, sponsorizate de Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Breaza.

Festivitatea de decernare a premiilor s-a desfășurat în sala de la „Studio Dance Barna” Breaza, care a oferit și masa de prânz pentru toți participanții. Întreaga activitate a fost răsplătită cu multe aplauze si mulțumiri adresate organizatorilor si micilor interpreți, iar toți participanții au hotărât ca lucrările realizate cu acest prilej sa fie donate expoziției permanente a Liceului „Aurel Vlaicu”. Concursul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Prahova, Protoieria Câmpina, Primăria orașului Breaza si Studio Dance Barna din Breaza.

Comentarii Facebook


Știri recente