Concurs dedicat episcopului Melchisedec Ștefănescu la Roman

Au început înscrierile pentru concursul școlar tematic, extracurricular și interdisciplinar ‘Episcopul Melchisedec Ștefănescu, personalitate emblematică a culturii și spiritualității românești’, ediția a XII-a, care are loc la Roman. Festivitatea de premiere a concursului va avea loc la mijlocul lunii mai 2012 în cadrul Zilelor Melchisedec Ștefănescu, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Elevii și profesorii din toată țara sunt invitați să participe la concursul școlar tematic, extracurricular și interdisciplinar ‘Episcopul Melchisedec Ștefănescu, personalitate emblematică a culturii și spiritualității românești’, ediția a XII-a, 2012, care este organizat la Școala cu clasele I-VIII ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Roman. Scopul acestui concurs este evidențierea valorilor culturii și spiritualității românești prin cunoașterea activității și personalității episcopului Melchisedec Ștefănescu. În contextul actual al bulversării scalei valorilor, reamintirea multiplei activități și a prestigioasei personalități a episcopului academician este datorie și necesitate deoarece oferă tinerei generații repere și modele stimulatoare de noi valori. Obiectivele concursului sunt: cunoașterea activității vaste și multiple a marelui ierarh, reevidențierea rolului acestuia în activitatea național-obștească, culturală, eclesială și academică în perioada marilor evenimente reformatoare din a doua jumătate a secolului al XIX-lea și stimularea activtății de creație literar-artistică și de cercetare științifică. Participanții se pot înscrie la trei secțiuni: secțiunea I, pentru elevii din clasele a VI-a și a VII-a, secțiunea a II-a, pentru elevii din clasele a IX și a XI-a, și secțiunea a III-a, pentru cadre didactice.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…