Concurs dedicat copiilor în Anul Omagial Euharistic

Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române a organizat în 2014 Concursul național de proiecte „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”, adresat copiilor și tinerilor din grupele de cateheză ale parohiilor din țară implicate în programul „Hristos împărtășit copiilor”.

Competiția și-a propus să îi educe pe copii și tineri și să îi familiarizeze cu Tainele Bisericii, în special Sfânta Liturghie și cu Taina Spovedaniei, să îi implice în mod activ în lucrarea social-filantropică de la nivelul parohiei, să îi ajute să înțeleagă rostul postului și rânduielile bisericești, să îi învețe cum lucrează în viața lor Spovedania și Împărtășirea cu Sfânta Euharistie.

Reprezentanți ai fiecărei grupe câștigătoare din toate eparhiile din țară au vizionat în această seară un film realizat de TRINITAS TV în cadrul căruia au fost prezentate cele 29 de proiecte care vor fi premiate la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena.

În mijlocul copiilor și a însoțitorilor lor, în Aula Palatului Patriarhiei s-a aflat și Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal. Pe lângă latura catehetică a proiectului, ierarhul a apreciat în special activitățile filantropice desfășurate pe parcursul mai multor luni, informează TRINITAS TV.

La concurs au participat echipe formate din preot, profesor de religie și copii din grupa de cateheză cu vârste între 7 și 17 ani.

Copiii vor fi premiați miercurea aceasta de Patriarhul României, după Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente