Concurs de toacă în Parohia Măldărești din Arhiepiscopia Râmnicului

În Parohia Măldărești din Arhiepiscopia Râmnicului s-a desfășurat duminică, 9 septembrie 2012, a IX-a ediție a concursului de toacă ‘Cântecul care te cheamă la rugăciune’, informează Ziarul Lumina.

‘Concursul național care s-a desfășurat în Biserica ‘Nașterea Maicii Domnului’ a fost precedat de două momente importante: Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și o procesiune cu moaștele a zece sfinți, la care au participat tinerii concurenți, îmbrăcați în portul popular tradițional zonei de care aparțin, alături de părinții și preoții lor, precum și credincioși din parohie și din împrejurimi. Au participat atât copii, cât și adulți, deoarece evenimentul a cuprins două secțiuni: prima a fost dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani, iar cea de-a doua secțiune, specială, a fost dedicată adulților. Anul acesta, din cei 88 de concurenți anunțați, s-au prezentat 52 de copii, la fel ca la prima ediție locală a concursului nostru. Fiecare concurent a primit din partea Parohiei Măldărești dulciuri, o diplomă de participare, cărți religioase și iconițe. În plus, copiii care s-au clasat pe primele patru locuri au primit câte o medalie, o diplomă, o toacă în miniatură și câte un plic cu bani, din partea Fundației ‘Inimă pentru inimă’, a părintelui Petre Vețeleanu, de la Parohia Trăistari, Ocnele Mari’, a precizat preotul Ion Popescu, inițiatorul concursului de toacă de la Măldărești.

După agapa frățească, copiii au vizitat Cula Greceanu, Complexul Muzeal Măldărești și au mers în pelerinaj la Mănăstirea Horezu, care se află în apropiere. Concursul ‘Cântecul care te cheamă la rugăciune’ a debutat în anul 2004 cu faza locală, în 2007 a devenit concurs interjudețean, iar din 2011 este concurs național.

Comentarii Facebook


Știri recente