Concurs de reviste școlare religioase la Timișoara

Liceul ” Jean Louis Calderon” din Timișoara a găzduit Vineri, 8 iunie 2012, cea de-a XI-a ediție a Concursului județean de reviste școlare de religie.

Evenimentul a întrunit profesori de religie de la mai multe școli timișene, care au participat cu publicațiile religioase editate cu ajutorul elevilor, pe marginea subiectelor dezbătute în cadrul orelor de religie. Concursul s-a desfășurat în prezența pr. Prof. Dorinel Săvescu, inspector de religie în cadrul ISJ Timiș și prof. Tănase Luana, director adjunct al Liceului ” Jean Louis Calderon”. Din partea Arhiepiscopiei Timișoarei a aparticipat la eveniment, pr. Zaharia Pereș, consilier cultural la Centrul eparhial.

Cele aproximativ 20 de reviste participante au fost jurizate de o comisie alcătuită din profesori de specialitate. Premiile au fost acordate pentru mai multe secțiuni, Reviste școlare religioase, Reviste școlare religioase înregistrate cu ISSN, Reviste școlare cu secțiune religioasă și Foi volante religioase.

Astfel, potrivit mitropolia-banatului.ro, la secțiunea „Reviste școlare religioase” premiul I a fost acordat revistei „Lumină lină”, coordonată de prof. Otilia Bichiș, de la Liceul „Jean Louis Calderon” din Timișoara, premiul II a fost acordat revistei „Hristos, prietenul copiilor”, coordonată de prof. Ana Usca, de la Școala Generală nr 25 din Timișoara, iar premiul III a fost acordat revistei „Iisus Hristos în școală”, coordonată de prof. Floare Ardelean, de la Școala Generală „Martin Șuboni” din Jebel. La secțiunea ” Reviste școlare religioase înregistrate cu ISSN” premiul I a fost acordat revistei ” Copilul, candelă nestinsă”, coordonată de prof. Simona Franciscov, de la Școala Generală nr 27 din Timișoara, premiul II revistei ” Foaie de suflet”, coordonată de prof. Alina Florei, de la Colegiul Național ” C.D. Loga” din Timișoara, iar premiul III revistei ” Sfeșnicul”, coordonată de pr. Ilia Pavlovici, de la Școala Generală din Mașloc. La secțiunea ” Reviste școlare cu secțiune religioasă” au fost acordate două premii, premiul I revistei intitulate ” Caleidoscop”, coordonată de prof. Crinuța Pârvu, de la Școala Generală nr 18 din Timișoara, iar premiul II revistei ” Clopoțelul”, coordonată de prof. Georgeta Precup, de la aceeiași unitate de învățământ. La ultima secțiune, ” Foi volante religioase”, au fost acordate tot două premii, astfel, premiul I publicației ” Lumina credinței”, coordonată de prof. Cosmina Peia, de la Liceul cu program sportiv ” Banatul” din Timișoara și premiul II publicației ” Lumină pentru suflet”, coordonată de prof. Miloranca Golban, de la Școala Generală din Giros și Chișoda.

Premiile acordate în cadrul concursului fost puse la dispoziție de către Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei și au constat în cărți, icoane și diplome.

Comentarii Facebook


Știri recente