Concurs de Religie ortodoxă la Miclăușeni

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Centrul Cultural Misionar ‘Sf. Ilie’ de la Miclăușeni, va avea loc, în perioada 18-19 aprilie, concursul de religie ortodoxă ‘Maica Domnului, iubirea creștină și Decalogul – Lumina din sufletul meu’, organizat de parohia ‘Nașterea Maicii Domnului’ din Tomești, Iași.

‘La acest concurs vor participa peste o sută de copii din județul Iași, elevi ai școlilor cu clasele I-VIII din Dobrovăț, Lețcani, Urșița, Țuțora, Sinești, Gorban, Pârcovaci și Dolhești, precum și elevi din clasa a IX-a, majoritatea de la seminariile ortodoxe din Botoșani și Iași, care au fost prezenți și la ediția de anul trecut a concursului de religie ortodoxă, manifestându-și dorința de a fi prezenți alături de noi și în acest an’, a precizat pentru „Ziarul Lumina” pr. paroh Florea Gheorghe.

Concursul de religie ortodoxă ‘Maica Domnului, iubirea creștină și Decalogul – Lumina din sufletul meu’ a ajuns la cea de a patra ediție, precedentele desfășurându-se la Mironeasa (iunie 2010), Urșița (septembrie 2010) și Dobrovăț (2011).

‘Educația religioasă este un proces complex în a cărui realizare sunt chemate să conlucreze instituții fundamentale, precum familia, Biserica și Școala. Prin organizarea acestui concurs ne propunem, totodată, să realizăm și un schimb de experiență între cadrele didactice participante, precum și să-i apropiem pe copii de Biserică și să le oferim răspunsuri la întrebări, altfel decât în cadrul orelor de religie’, a subliniat unul dintre coordonatorii acestui proiect, profesorul de religie Pavăl Ioan-Cristian de la Școala cu clasele I-VIII din comuna Mironeasa, județul Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente