Concurs de poezie și eseu religios la Comloșu Mare, județul Timiș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean Timiș și sub egida proiectului catehetic ‘Hristos Împărtășit copiilor”, la Comloșu Mare, va avea loc sâmbătă, 2 aprilie 2011, ediția a II-a a Concursului zonal de recitare de poezie religioasă și de compunere de eseu religios, având ca temă ‘Sărbătorile Maicii Domnului”, după cum informează mitropolia-banatului.ro.

Concursul este fundamentat pe programa școlară de la disciplina Religie ortodoxă și pe curriculum-ul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”.

Participanții vor fi elevii de școală primară și gimnazială de la următoarele școli și parohii: Biled; Cărpiniș (Iecea Mică); Cenad; Comloșu Mare (Comloșu Mic); Gottlob; Grabaț; Iecea Mare; Jimbolia; Lenauheim; Lovrin; Nerău; Pesac; Sânnicolau Mare; Saravale; Teremia Mare și Tomnatic. Elevii din clasele primare vor recita poezii – rugăciune închinate Maicii Domnului, iar elevii de gimnaziu vor scrie și vor citi eseuri despre sărbătorile Maicii Domnului. Eforturile participanților vor fi răsplătite cu premii și cu diplome.

Acest concurs nu ar fi fost posibil fără buna colaborare ce există între școala și parohia din Comloșu Mare, reprezentate de doamna director Maria Miclău și preot paroh Aurel Tomescu.

La concurs vor fi prezenți preoții și profesorii de religie din localitățile menționate, precum și reprezentanți ai Arhiepiscopiei Timișoarei și ai Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Comentarii Facebook


Știri recente