Concurs de pictură pentru elevi la Timișoara

La Școala cu clasele I-VIII Nr. 30 din Timișoara, s-a desfășurat ediția a VII-a a Concursului județean de pictură religioasă, dedicat marelui praznic al Învierii Domnului, informează TRINITAS TV. Organizatorii evenimentului au fost Mitropolia Banatului, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Școala care a găzduit creațiile copiilor.

„Ducem mai departe o tradiție frumoasă aici în Timișoara, tradiție care promovează sărbătorile creștine și în mod special sărbătorile din perioada Sfintelor Paști. Această bucurie este deosebită și prin faptul că majoritatea copiilor nu numai că sunt dornici să picteze aceste imagini, dar arată că au și un interese deosebit pentru cele sfinte”, a spus părintele Zaharia Pereș, consilier în cadrul Sectorului cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei.

În fiecare an, profesori de religie și educație plastică timișoreni organizează acest concurs de creație.

Juriul a fost format din preoți și profesori de specialitate, alături de care s-au aflat și delegații Centrului eparhial. În final, toți participanții au primit diplome și iconițe, iar premianții cadouri constând în cărți religioase și de rugăciuni, precum și materiale pentru pictură.

Comentarii Facebook


Știri recente