Concurs de pictură bisericească în Episcopia Tulcei

Elevii din Episcopia Tulcei participă în perioada Postului Mare la concursul „Pelerinaj spre Înviere”. Până pe 14 martie ei vor realiza icoane pe care le vor preda parohiilor de care aparțin. Cele mai bune lucrări vor fi premiate în sâmbăta lui Lazăr la Catedrala „Sfântul Nicolae” din municipiu.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Ionuț Raul Grosu, inspector responsabil cu reorganizarea catehezei parohiale la Episcopia Tulcei: „Pentru anul acesta am lansat o provocare copiilor și tinerilor talentați la pictură. Participanții pot folosi orice suport pentru creațiile lor, dar vor ține cont de specificul iconografiei Bisericii Ortodoxe Române. Concursul va avea ca temă evenimente ce preced sau urmează Sfintei Învieri a Mântuitorului. Toți participanții vor primi din partea Preasfințitului Visarion, Episcopul Tulcei, diplome și premii ce vor răsplăti efortul lor”.

Concursul „Pelerinaj spre Înviere” se află la a doua ediție și urmărește o colaborare mai bună între profesorul de Religie si preotul paroh, apropierea de Biserică a tinerilor și responsabilizarea părinților în educarea copiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…