Concurs de oratorie organizat de Sectorul Teologic – Educațional al Patriarhiei Române

Sectorul Teologic – Educațional al Patriarhiei Române desfășoară în perioada Postului Mare un concurs de oratorie intitulat „Crezul Ortodox”. Competiția se desfășoară la nivelul întregii Patriarhii și are ca scop apropierea tinerilor de Biserică.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele inspector Constantin Naclad de la Sectorul Teologic – Educațional al Patriarhiei Române: „Este vorba de un concurs de oratorie creștină prin care adresăm copiilor din toată țara un îndemn de a-și prezenta într-o pagină, a-și rosti mai exact o «Mărturisire de Credință» legată de Crezul Bisericii. Și modul în care ei văd și simt credința pe care o mărturisesc în fiecare Sfântă Liturghie. Concursul se desfășoară la nivelul întregii Patriarhii și se desfășoară de la nivelul Protopopiatelor cu o primă etapă de la care vor fi selectați copiii cu lucrările lor pentru nivelul eparhial. Până la începutul lunii Mai va fi organizată premierea la nivelul Centrelor eparhiale. Și apoi cel care va câștiga de la nivelul fiecărei eparhii va fi invitat aici la Catedrală în ziua de hram de «Sfinții Împărați Constantin și Elena», împreună cu preotul care i-a îndrumat și Preafericitul Părinte Patriarh, cel care a binecuvântat această activitate, le va acorda o «Diplomă de merit» pentru promovarea dreptei credințe intitulată «Sfinții Împărați Constantin și Elena» și «Insigna Patriarhală»”.

„Încercăm să facem din aceasta o tradiției și un îndemn pentru copiii care participă la cursul de cateheză «Hristos împărtășit copiilor» și am dori prin aceasta să omagiem și noi «Crezul Ortodox», așa cum o face Biserica întreagă în aceste grupe de cateheze”, a mai afirmat părintele inspector Naclad pentru TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…