Concurs de ocupare a posturilor clericale în Arhiepiscopia Râmnicului

Ieri, 24 februarie 2010, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei s-a desfășurat Concursul de ocupare a posturilor clericale vacante din Eparhia Râmnicului, informează arhiram.ro.

Evenimentul a fost precedat de săvârșirea Sfintei Liturghii Arhierești, oficiată de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, începând cu ora 8,30. La Sfânta Liturghie a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, alături de preoții și absolvenții teologi înscriși în concurs și de alți credincioși.

După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt în care a subliniat:

„Am săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Grigorie Dialogul astăzi, împreună cu preoții candidați pentru o altă parohie, participând și tineri licențiați și dumneavoastră, dorind prin această liturghie să aducem mulțumire lui Dumnezeu și să ne rugăm să lumineze mintea noastră pentru a lua hotărâri folositoare și benefice pentru Biserică. Ne rugăm ca Dumnezeu să rânduiască cele de folos, atât preoților din Eparhia noastră care se străduiesc să păstorească după învățătura Mântuitorului Hristos, după poruncile Lui, și în același timp credincioșilor care sunt păstoriți, să urmeze calea dreptei credințe, să se bucure de aceste zile de post ca pregătire sufletească și trupească pentru întâmpinarea Praznicului Învierii și slava Sfintei Treimi.”

La începutul anului 2010 Arhiepiscopia Râmnicului a scos la concurs mai multe parohii din mediul rural și urban. Înscrierea la concursul de ocupare a posturilor clericale și a transferurilor pe posturile vacante din Arhiepiscopia Râmnicului a avut loc până vineri, 19 februarie. Examenul s-a adresat preoților cu vechime dar și candidaților licențiați în teologie. Concursul s-a desfășurat sub formă de interviu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…