Concurs de informatică pentru copiii defavorizați

Asociația ‘Sfântul Stelian’ a organizat, ieri, 26 iulie 2012, pentru cei 30 de copii beneficiari ai proiectului ‘Școala diversității – Sectorul 5, promotor al educației incluzive și non-discriminării în școală’ și copiii din Centrul permanent de tip familial ‘Speranța pentru mâine’, un concurs pe teme de informatică și utilizarea calculatorului, după cum informează Ziarul Lumina.

Concursul a urmărit să testeze și să răsplătească eforturile copiilor beneficiari ai proiectului ‘Școala diversității’, care au participat la Atelierul de informatică și limba engleză. Competiția a avut loc în centrul comunitar al Centrului ‘Speranța pentru mâine’ din comuna Greaca, județul Giurgiu. Micuții s-au bucurat de o experiență utilă de viață și de învățare alături de copiii din centrul de tip familial și au participat, în pauzele concursului, la ateliere non-formale de tip creativ. Aflat în cel de-al doilea an de implementare, proiectul ‘Școala diversității’ are ca beneficiari 120 de preșcolari și elevi cu situații dificile acasă. Copiii provin din familii defavorizate socio-economic, dezorganizate, monoparentale, dominate adesea de violența casnică, abandon familial și dificultăți materiale severe.

În centrul de zi al asociației, copiii primesc ajutor la teme și fac cursuri de engleză și informatică. Învață prin joc, concursuri și video-proiecții. De două sau de trei ori pe săptămână, copiii participă la ateliere de educație plastică sau de teatru, muzică și dans. La atelierul de croitorie și lucru manual învață să croiască haine și să confecționeze măști.

Comentarii Facebook


Știri recente