Concurs de încondeiat ouă în Parohia Cepari, Argeș

În Parohia Cepari din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost organizat marți, la Școala Generală cu clasele I-VIII ‘Nicolae Velea’ din comuna Cepari, un concurs de încondeiat ouă denumit ‘Grigorie Balotă’, informează „Ziarul Lumina”. Manifestarea s-a aflat la a IV-a ediție.

La competiție au participat numeroși elevi de la mai multe școli generale aflate pe Valea Topologului și, spre deosebire de edițiile precedente, elevi din încă patru școli din municipiul Curtea de Argeș. Competiția este rezultatul unei colaborări între Parohia Cepari și patru școli generale aflate pe Valea Topologului. Înainte de concurs, participanții au asistat la o slujbă de binecuvântare oficiată în biserica Parohiei Cepari. Imediat după acest moment, concursul a fost organizat în una din sălile Școlii Generale ‘Nicolae Velea’. ‘Prin acțiunea de astăzi, ei nu fac altceva decât să își aducă prinosul lor de recunoștință față de munca profesorilor și a părinților lor. De asemenea, acest concurs de încondeiat ouă este un element de educație duhovnicească a tinerilor’, a declarat pentru Trinitas TV părintele Anton Dicu, inspector eparhial al Biroului de catehizare al tineretului din eparhie. Competiția a durat două ore, timp în care elevii au avut posibilitatea să demonstreze cât sunt de talentați. La final, reprezentanții Centrului Eparhial au premiat pe cei mai buni dintre elevi, lucrările lor fiind alese de o comisie formată din pictori profesioniști. De asemenea, copiii au primit cadouri și din partea parohiei, urmând ca, după sărbătoarea Învierii Domnului, Parohia Cepari, în colaborare cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, să organizeze un curs gratuit de o săptămână, în cadrul căruia cei interesați vor fi inițiați în arta încondeierii ouălor. ‘Nădăjduim că prin organizarea acestui concurs am reușit să aducem în sufletul fiecărui copil bucuria slăvitei și luminatei sărbători a Învierii Domnului și totodată să descoperim elevi talentați’, a spus părintele Parohiei Cepari, Cristian Palmeș.

Tinerii au fost foarte încântați să participe la acest concurs, mai ales că pentru foarte mulți dintre ei a fost prima oară când au încondeiat ouă. ‘Este o onoare să particip la acest concurs deoarece încondeiatul ouălor este o artă’, a mărturisit o tânără participantă la concurs. Concursul de încondeiat ouă este denumit ‘Grigorie Balotă’, deoarece a fost un descendent al ctitorilor bisericii din Parohia argeșeană Cepari.

Comentarii Facebook


Știri recente