Concurs de fotografie la Drobeta Turnu Severin

Palatul Cultural „Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin a găzduit vineri, 15 mai 2009, cea de-a treia ediție a concursului de fotografie sacră, intitulat „Vârstele luminii”. Organizat anual de Episcopia Severinului și Strehaiei împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, concursul s-a adresat elevilor din învățământul liceal.

La acest concurs au participat 50 de elevi ale căror fotografii s-au distins prin mesajul artistic și literar, îmbinare reușită de cuvânt și imagine, sub egida sacrului și a divinului. Fotografiile au avut un subiect comun, acela al luminii divine. Juriul, format din reprezentanți ai Episcopiei Severinului și Strehaiei, ai Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, dar și din specialiști din domeniul artei fotografice, a ales: Sorina Parpală – locul III, Sorina Copaci – locul II, iar Giorgiana Roșianu (elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Traian) – locul I.

Concursul de fotografie religioasă ‘Vârstele luminii” și-a propus să fie o promovare a intuiției vizuale a elevului, transpusă în imagine fotografică.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente