Concurs de cunoștințe religioase la Liceul Tehnologic din Bocșa, județul Caraș-Severin

Liceul Tehnologic din Bocșa, județul Caraș-Severin, a găzduit, sâmbătă, 10 noiembrie 2012, a doua etapă a concursului de cunoștințe religioase „Să ne cunoaștem credința”. Acest concurs se desfășoară în cadrul proiectului „Tineri în Biserică” și este realizat de Episcopia Caransebeșului, prin Sectorul Social-filantropic, misionar și activități cu tineretul, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

La concurs au participat 12 elevi din ciclul gimnazial, care au fost coordonați de pr. Caius Negrea, de la Parohia „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din localitate.

Evenimentul a debutat cu rostirea rugăciunilor începătoare, cu prezentarea participanților, a organizatorilor concursului, precum și a scopului și obiectivelor proiectului. A urmat apoi desfășurarea propriu-zisă a concursului. Acesta s-a derulat sub forma unui test-grilă de verificare a cunoștințelor religioase la care s-a adăugat redactarea unui eseu despre Taina Spovedaniei.

Pe parcursul corectării lucrărilor, elevii au completat chestionare care au rolul de a răspunde necesităților duhovnicești ale tinerilor, totodată, au fost organizate diferite activități educative, astfel încât tinerii să cunoască mai bine Biserica și să înțeleagă că învățătura propovăduită de Mântuitorul Iisus Hristos se adresează tuturor tinerilor și vârstnicilor deopotrivă.

A urmat anunțarea câștigătorilor: Andreea Dalea – locul I, Rafael Sanfirescu – locul II și Iulia Iftimoaia – locul III. Aceștia vor participa la tabăra de creație „Credință și artă pentru toți”, care va avea loc la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din Băile-Herculane în perioada 8-12 ianuarie 2013. Toți elevii au primit din partea organizatorilor diplome de participare și pungi cu obiecte bisericești.

„Am desfășurat astăzi activități complexe prin care, pe lângă concursul propriu-zis „Să ne cunoaștem credința”, ne-am cunoscut cu copiii și le-am promis că îi vom angrena și în activitățile viitoare, concursul acesta fiind doar un pretext pentru ceea ce ne-am propus să facem la nivelul episcopiei noastre. Proiectul nostru se va încheia undeva la mijlocul lunii ianuarie a anului viitor printr-o tabără în care ne dorim să îi aducem pe câștigătorii de la aceste concursuri alături de cazuri sociale, avem în vedere și copii cu risc de excluziune socială”, a arătat Mihai Ciucur, inspector social-misionar și activități cu tineretul în Episcopia Caransebeșului.

În perioada următoare, vor fi organizate astfel de competiții și în localitățile Anina, Moldova-Nouă și Reșița. Prin astfel de activități se urmărește ca un număr cât mai mare de copii și tineri din județul Caraș-Severin să fie integrați în numeroasele acțiuni pastoral-misionare pe care Eparhia Caransebeșului le desfășoară.

Comentarii Facebook


Știri recente