Concurs de cunoștințe religioase în localitatea doljeană Bucovăț

Școala Generală din localitatea Bucovăț a găzduit în cursul zilei de astăzi, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, concursul județean de cunoștințe religioase „Bun creștin”, informează mitropoliaolteniei.ro. S-au înscris mai multe echipaje, formate din câte opt elevi, de la clasele I -VIII, din școlile: Bucovăț, Breasta, Predești, Pleșoi, Carpen, Brabova, Cernătești, Coțofeni, Vârvoru de Jos, Scaiești, Bratoștița, Sopot și Argetoaia.

Subiectele au fost formulate din manualele de religie și adaptate la nivelul de pregătire al participanților. Concurenții au fost evaluați oral de o comisie formată din: pr. Claudiu Porneală, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, pr. Gheorghe Pârva, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj, și Geta Ungureanu, reprezentat al Organizației World Vision România.

Cu privire la scopul acestei activități, d-na Nicoleta Pascu, profesor de religie la Școala Generală Bucovăț, a spus: „Este deja al treilea an în care școala noastră organizează acest concurs, demarat în urmă cu opt ani de Organizația de binefacere World Vision. Anul acesta copiii s-au prezentat foarte bine, ceea ce demonstrează faptul că această competiție devine din ce în ce mai importantă pentru învățământul religios din județul Dolj. Pentru noi această întâlnire a devenit mai mult decât un concurs, aici fiind totodată și locul în care se pot lega prietenii și colaborări de durată”.

Concursul de cunoștințe religioase „Bun Creștin” a fost organizat de Școala Generală Bucovăț, în parteneriat cu Arhiepiscopia Craiovei, Organizația World Vision România și Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Comentarii Facebook


Știri recente