Concurs de cultură și spiritualitate românească, la Oradea

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat etapa județeană a concursului național ‘Cultură și spiritualitatea românească’. Adresat elevilor de gimnaziu și liceu, concursul își propune să valorifice personalitatea culturală deschisă a elevilor capabili de performanță din învățământul preuniversitar, pasionați de literatură și religie.

Concursul la nivelul județului Bihor a fost găzduit de Liceul Teologic Ortodox ‘Episcop Roman Ciorogariu’ din Oradea. Au participat 50 de elevi din 14 școli, patru dintre aceștia fiind elevi ai Liceului Teologic Ortodox’, informează „Ziarul Lumina”. Eleva Alexandra Dansa, din clasa a VI-a A, de la Liceul Teologic Ortodox, pregătită de profesoarele Mirela Rus (Limba română) și Florica Popovici (Religie), a obținut premiul I, la nivelul claselor V-VI, cu 96 de puncte, calificându-se astfel pentru etapa națională a concursului.

La nivelul județului Sălaj, concursul a avut loc la Școala Gimnazială ‘Simion Bărnuțiu’ Zalău. Cei 180 de elevi participanți au avut la dispoziție două ore pentru a trata interdisciplinar subiectele propuse. La etapa națională care se va desfășura în perioada 18 – 20 mai la Suceava, vor participa primii patru elevi care au obținut punctajul cel mai mare, la fiecare nivel.

Comentarii Facebook


Știri recente