Concurs de creatie literara de inspiratie spiritual-crestina

Fundatia Religio in colaborare cu paraclisul Sfantul Gheorghe al Spitalului de Urgenta Bucuresti si Biblioteca Municipala Mihail Sadoveanu organizeaza a III-a editie a concursului de creatie literara de inspiratie spiritual-crestina. Concursul are doua sectiuni: poezie si eseu.

Tema eseului va trebui sa urmareasca problematica libertatii omului modern in raport cu societatea privita ca spatiu sacru, precum si capacitatea acestuia de a se concentra eficient asupra principiilor esentiale ale Vietii. Manuscrisele (minimum 15 poezii si un eseu de maximum cinci pagini dactilografiate), insotite de un Curriculum Vitae si o fotografie tip pasaport, se primesc pana la data de 26 martie 2001.

Se vor acorda 3 premii si mentiuni, de catre un juriu format din personalitati ale culturii romanesti. Lucrarile premiate vor fi publicate in paginile unor reviste literare si incluse intr-o antologie. Lansarea acesteia va avea loc o data cu festivitatea de premiere, care se va desfasura in ziua Sfintei Sarbatori a Sfantului Gheorghe, luni, 23 aprilie 2001, in Amfiteatrul Spitalului de Urgenta Bucuresti.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente