Concurs de creație literar-religioasă și plastică în Protopopiatul Moinești

Elevii din clasele III-VIII care învață în școlile din localitățile arondate Protopopiatului Moinești se pot înscrie, până pe data de 28 mai 2012, la concursul de creație literar-religioasă și plastică ‘Cuvânt și culoare din suflet de copil’. Scopul acestei competiții este acela de a cultiva dragostea față de semeni și de a-i educa pe copii în sensul ajutorării persoanelor aflate în suferință: bătrâni, bolnavi, singuri, copii abandonați, familii sărace, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Concursul de creație literar-religioasă și plastică ‘Cuvânt și culoare din suflet de copil’ va fi organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în cadrul Anului omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Copiii din clasele III-IV și V-VI se pot înscrie la secțiunea A – ‘Iubirea creștină’ – desen, iar cei din clasele VII-VIII la secțiunea B – ‘Sănătatea ca dar al lui Dumnezeu’ (eseu argumentativ). În cadrul primei secțiuni va trebui ilustrată printr-un desen în acuarelă modul în care creștinul își manifestă iubirea față de persoanele aflate în suferință. Lucrările vor fi realizate în format A4. Fiecare participant va avea pe verso lipită o etichetă completată cu următoarele date: numele și prenumele elevului, clasa, școala, cadru didactic coordonator, titlul lucrării, telefon.

A doua secțiune constă în redactarea unui eseu argumentativ în format A4 de maximum două pagini. Datele de identificare a elevului (numele și prenumele elevului, clasa, școala, cadrul didactic coordonator, titlul lucrării, telefon și date de contact) vor fi scrise pe verso. Lucrările vor fi trimise pe adresa Protopopiatului Moinești (strada Vasile Alecsandri, nr. 56, municipiul Moinești, județul Bacău), până pe data de 28 mai 2012.

‘2012 a fost consacrat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Este practic o invitație pentru toți creștinii ortodocși să înmulțească faptele milei creștine. Știm cu toții că indiferența ucide. De aceea, credem că e necesar să dezvoltăm în sufletele tinerilor noștri compasiunea și iubirea pentru toți aceia care sunt în suferință atât sufletească, cât și trupească. În acest demers se înscrie și acest concurs, activitate în cadrul căreia copiii sunt chemați să ne arate cum văd ei boala și suferința, cunoașterea și asumarea unor valori morale, precum demnitatea, altruismul, compasiunea sau sacrificiul de sine’, a spus pr. Costel Mareș, protopop al Protopopiatului Moinești, cel care va coordona comisia de evaluare a lucrărilor.

Festivitatea de premiere va avea loc joi, 14 iunie 2012, în sala de conferințe a Protopopiatului Moinești.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…