Concurs de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Bucureștilor

Arhiepiscopia Bucureștilor organizează, în perioada 10-12 septembrie 2012, examenul de capacitate preoțească. Înscrierea se face la Centrul eparhial, în perioada 1-31 august. Actele necesare pentru înscriere sunt: cerere către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel; copii legalizate după actele de studii: diploma de licențiat în teologie, master, doctorat și foile matricole; CV; copie BI/CI; chitanța din care să reiasă că a fost achitată taxa de examen (taxa de examen și taxa pentru testul psihologic) – 100 lei la casieria Centrului eparhial, după cum informează Ziarul Lumina.

Tematica se găsește în Îndrumătorul administrativ bisericesc – ghidul practic pentru examenul de capacitate preoțească, ediția a II-a, Editura ‘Cuvântul Vieții’ a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, București, 2010. Testul psihologic se va susține la Seminarul Teologic Ortodox ‘Nifon Mitropolitul’ din București, la o dată care va fi comunicată în timp util candidaților. Proba scrisă va avea loc luni, 10 septembrie, la ora 9:00, iar proba orală se va desfășura marți, 11 septembrie, și miercuri, 12 septembrie, de la ora 9:00, la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ din București.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel despre cutremurul din Turcia și Grecia. Mesaj de solidaritate adresat Patriarhului Ecumenic

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat durerea față de pierderile suferite de Grecia și Turcia în urma cutremurului produs vineri. Preafericirea Sa a transmis un mesaj de solidaritate, adresat Patriarhului Ecumenic Bartolomeu: Sanctităţii Sale Bartolomeu…