Concurenți mehedințeni la Ediția a VIII-a a Festivalului Internațional de Toacă

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în perioada 9-11 iulie 2012, în orașul Victoria din Brașov se desfășoară ediția a VIII-a a Festivalului Internațional de Toacă, ‘Cântecul care zidește’, după cum informează Cătălin Cernătescu, Redactor știri Episcopia Severinului și Strehaiei.

Acest festival este o inițiativă a părintelui iconom stavrofor Octavian Smădu, parohul bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, biserică ctitorită de mineri în orașul Victoria.

Festivalul, mai cuprinde, în afara concursului de toacă, o paradă a portului popular, o expoziție de icoane pe sticlă, un simpozion pe tema artei bisericești și un pelerinaj la mănăstirile din zonă.

Cei inițiați pentru ritmuri athonite vor concura la cele 6 clopote. La fiecare categorie de vârstă se vor acorda premiile I,II și III și mențiuni.

Scopul festivalului este de a amplifica sensibilitatea sufletească a copiilor în spiritul credinței ortodoxe.

Din partea Episcopiei Severinului și Strehaiei participă ca delegat Arhidiac. Marian Gigină de la Catedrala Episcopală din Turnu Severin și elevii Andrei Roșu, clasa a VIII-a și Ionuț Borugă, clasa a VII-a, după cum precizează Pr. Consilier pe probleme de Învățământ și Tineret, Ioan Ovidiu Polexă.

La eveniment va participa și Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Streza , Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Comentarii Facebook


Știri recente