Concertul tradițional de colinde RĂSĂRITUL CEL DE SUS la Palatul Patriarhiei

În Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei s-a desfășurat ieri seară, în prezența Patriarhului României, concertul tradițional de colinde intitulat RĂSĂRITUL CEL DE SUS, organizat de Centrul de presă BASILICA al Patriarhiei Române. Alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-au aflat Preasfințiții Episcopi-vicari patriarhali Ciprian Câmpineanul și Varlaam Ploieșteanul și Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La concert au fost prezenți colaboratori și sprijinitori ai Centrului de presă BASILICA, ai celorlalte sectoare ale Administrației patriarhale și Arhiepiscopiei Bucureștilor din instituțiile publice centrale și locale, membrii Permanențelor Consiliului Național Bisericesc și Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul și Seminarul Teologic Liceal Ortodox din București, dar și alți invitați, fiind un număr de peste 800 de spectatori.

În această seară au concertat corul de copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române, corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române și corala bărbătească „Te Deum laudamus” din București.

La final, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a ținut un cuvânt prin care a subliniat importanța colindelor în viața oamenilor.

‘Prin acordul armonios dintre cuvinte și muzică, prin frumusețea și profunzimea învățăturilor teologice, colindele sunt deodată daruri de Crăciun pentru semenii noștri și ofrandă de mulțumire și laudă adusă lui Dumnezeu-Dăruitorul. Colindele au darul de a revigora în Biserica lui Hristos conștiința misionară, întrucât misiunea de a vesti iubirea lui Dumnezeu prin cuvânt și faptă este o vocație a tuturor creștinilor. Ca și odinioară, Hristos vine astăzi la noi în multe forme, ca un colindător sau ca un pelerin necunoscut, prin chipurile smerite ale oamenilor fără adăpost, ale copiilor și bătrânilor abandonați, ale săracilor și bolnavilor, ale oamenilor singuri și întristați, flămânzi și neajutorați’, a spus Preafericirea Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente