Concertul tradițional de colinde Noaptea Sfântă de Crăciun în Catedrala Episcopală din Giurgiu

Joi, 20 decembrie, în prezența Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a membrilor Permanenței Consiliului eparhial, a părinților protopopi, a stareților și starețelor mănăstirilor din cuprinsul eparhiei Giurgiului, în Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” și „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Giurgiu a avut loc tradiționalul concert de colinde intitulat „Noaptea sfântă de Crăciun”, informează episcopiagiurgiului.ro.

La acest eveniment organizat de Episcopia Giurgiului, au participat următoarele formații corale: Corul Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu , condus de Pr. Prof. Andrei Petrache, Grupul de Colindători ai Școlii „Drăghici Davila” din localitatea Găujani, condus de Pr. Prof. Vasile Pop; Ansamblul folcloric „Mugurel de Vlașca” condus de Pr. Prof. Mihail Constantin Balaban, Grupul psaltic „Sf. M. Mc. Gheorghe” al Mănăstirii Sf. Gheorghe din Giurgiu condus de monahia Stavroforă Anastasia Ionescu, Corala preoților Episcopiei Giurgiului „Pe Tine, Dumnezeule, Te Lăudăm!” dirijată de Pr. Prof. Mihai Ciprian Vișoiu și Corala „Harfa Dunării” a Catedralei Episcopale „Adormirea Maicii Domnului” din Giurgiu dirijată de Prof. Gheorghe Nițescu și Grupul catehetic al Parohiei Stănești II, condus de Pr. Prof. Ciprian Cristea.

De asemenea, au mai urcat pe soleea Catedralei episcopale, pentru a da glas colindelor, Părintele Edmond Nicolae Popa, Consilier social, Părintele Florin Cheagă, de la Parohia Bălășoieni și Doamna Preoteasă Prof. Alina Cristina Călin, de la Parohia Dăița. Un moment inedit l-a constituit și interpretarea de poezii creștine de către cunoscuta actriță Daniela Nane. Toate acestea au întregit tabloul duhovnicesc al unei seri foarte frumoase, în care cei prezenți au simțit bucuria deosebită a venirii slăvitului praznic al Nașterii Domnului.

La final, Întâistătătorul eparhiei a adresat felicitări tuturor colindătorilor pentru interpretarea deosebită, subliniind, în același timp, faptul că aceste creeații, izvorâte din credința și dragostea poporului român, sunt, de fapt, ecou și rodire a slujbei și sfințenia Bisericii în sate, în orașe, în casele creștinilor, întrucât inimile acestora au devenit biserică, peșteră din Betleem transformată în sălaș primitor pentru cer, casă de oaspeți în care Pruncul este preamărit de magi înțelepți.

Sutele de credincioși prezenți la eveniment au primit daruri din partea Episcopiei Giurgiului pregătite special pentru acest moment. Concertul tradițional de colinde organizat de eparhia noastră s-a bucurat și de prezența a numeroase oficialități județene și locale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…