Concertul tradițional de colinde Colindători la ușa sufletului al Arhiepiscopiei Râmnicului

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, și sub coordonarea Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, la Sala Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea a avut loc marți, 11 decembrie 2012, de la orele 18:00, a treia ediție a Concertului tradițional de colinde al Arhiepiscopiei Râmnicului, intitulat „Colindători la ușa sufletului dumneavoastră”, a precizat Arhidiacon Ioan Liviu Găman.

Evenimentul a fost organizat de către Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea, Primăria Râmnicului și Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

Manifestarea spiritual-culturală a reunit mai multe corale și grupuri de colindători din municipiul Râmnicu Vâlcea și de la parohiile și mănăstirile din eparhie. Grupurile corale participante au fost: Școala Gimnazială Waldorf; Ansamblul „Dor” din Băbeni; Grupul Psaltic „Sf. Grigorie Decapolitul” al Mănăstirii Bistrița; Grupul Coral al Mănăstirii Dintr-un Lemn; Corul Sfintelor Mănăstiri Cozia și Turnu; Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale; Corala „Canticum” a Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” și Grupul de colindători, Secția Canto a Liceului de Arte „Victor Giuleanu”; Corala „Sfântul Calinic” a Protoieriei Râmnicu Vâlcea.

La eveniment au fost prezenți și ierarhii râmniceni, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Gherasim și Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, alături de oficialități de stat, centrale și locale, și alți iubitori de colinde, tradiție și spiritualitate românească. Printre cei prezenți s-a aflat și Părintele Arhim. Vartolomeu Androni, Exarhul Mănăstirilor și Schiturilor din Arhiepiscopia Râmnicului, împreună cu stareți și starețe de la mănăstirile Eparhiei.

În atmosfera înălțătoare a cântărilor angelice, credincioșii ce au umplut până la refuz Sala Teatrului „Anton Pann” au retrăit bucuria îngerilor, păstorilor și magilor la Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos.

În încheiere, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a rostit un cuvânt de învățătură dedicat momentului festiv și i-a binecuvântat pe cei prezenți îndemnându-i să se pregătească trupește și sufletește pentru a primi cu cuviință marele praznic al Nașterii Domnului.

La final, toți colindătorii au primit daruri din partea organizatorilor.

Comentarii Facebook


Știri recente