Concertul prepascal ‘Pus-au pe capul Meu cunună de spini’, la Reșița

Cu binecuvântarea și participarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, la Casa de Cultură a sindicatelor din Reșița, vineri, 10 aprilie a.c, a avut loc concertul tradițional prepascal, denumit sugestiv, ‘Pus-au pe capul Meu cunună de spini’.

În prezența unui număr însemnat de spectatori, și de această dată corul Episcopiei Caransebeșului și grupul psaltic Katharsis au încântat publicul atât prin armonia duioasă a cântărilor cu specific prepscal, cât și prin aranjarea acestor buchete de cântări religioase într-un scenariu sugestiv, potrivit nuanței acestei perioade de medirație și post. Cuvântul meditativ a fost rostit de către părintele profesor univ. drd. Vicențiu Românu, cadru didactic la Seminarul Teologic ‘Episcop Ioan Popasu’ și la facultatea de Teologie din Caransebeș.

În încheiere Preasfinția Sa a mulțumit colaboratorilor, care au organizat aceste seri de meditație și cânt, dar și credincioșilor receptivi la astfel de seri, care oferă tuturor o altfel de rugăciune, menită să ajungă în cămara sufletelor sensibile la muzică și cuvânt. Totodată Ierarhul a urat celor prezenți sărbători binecuvântate întru mărturisirea Celui Înviat.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente