Concertul „În țara colindelor”

Cele două coruri ale Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Ilarion V. Felea’ din cadrul Universității ‘Aurel Vlaicu’ din Arad, bărbătesc și mixt, dirijate de conf. univ. dr. Mircea Buta, au oferit marți, 14 decembrie, în prezența Înaltpreasfințitului Timotei, Arhiepiscop al Aradului, în Aula ‘Iuliu Maniu’, un concert de colinde, pus sub genericul ‘În țara colindelor’, informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Banat.

Repertoriul bogat, presărat cu vechi și noi creații, unele armonizate chiar de către dirijor, a primit aplauze îndelungate și aprecierea publicului. Câteva piese l-au avut ca solist pe părintele diacon Patriciu Covaci, slujitor al Catedralei mitropolitane din Timișoara și absolvent al facultății arădene. La finalul audiției, Mircea Buta a ținut să mulțumească, totodată, chiriarhului pentru sprijinul acordat coralei studenților încă din primii ani postrevoluționari, când însuși Înaltpreasfinția Sa prezenta concertele de Crăciun, fapt care a constituit o încurajare prețioasă pentru continuarea acestei misiuni. Arhipăstorul Aradului a felicitat corurile și pe dirijorul lor, precum și pe absolvenții care au păstrat, peste timp, legătura cu formația corală teologică arădeană, dând mărturie prin aceasta de modul în care se studiază și se trăiește spiritualitatea ortodoxă strămoșească aici. La final, Preasfinția Sa a urat tuturor sărbători fericite și un an binecuvântat de Dumnezeu, Cel făcut om și născut din Preacurata Fecioară Maria.

Cea de-a doua reprezentație este programată pentru sâmbătă, 18 decembrie, în noua și moderna sală de conferințe a universității.

Comentarii Facebook


Știri recente