Concertul de colinde al Coralei catedralei din Sibiu

Corul Catedralei mitropolitane din Sibiu a încheiat, duminică, 19 decembrie, programul dedicat concertelor de colinde în impunătorul lăcaș de cult, care s-a desfășurat pe parcursul unei săptămâni, informează ‘Ziarul Lumina’. La concertul care a avut loc după slujba Vecerniei a fost prezent Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, alături de preoți și diaconi slujitori ai catedralei, părinți profesori din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu, precum și un numeros public.

Seria de concerte dedicată sărbătorii Nașterii Domnului a debutat luni, 13 decembrie, cu recitaluri ale formațiilor corale ale copiilor, așa cum se întâmplă an de an, la Sibiu. Sub egida ‘Hristos se naște, slăviți-L!’, luni și marți au avut loc concerte ale elevilor, de la cei mai mici, preșcolarii, până la cei mai mari, elevii de liceu din Sibiu și împrejurimi. Miercuri, 15 decembrie, seria de concerte a continuat în Catedrala mitropolitană cu recitalul celor două coruri ale Facultății de Teologie, dirijate de pr. prof. dr. Vasile Grăjdian și pr. lect. dr. Sorin Dobre.

Săptămâna dedicată concertelor de colinde la Catedrala mitropolitană din Sibiu s-a încheiat duminică, 19 decembrie, cu recitalul coralei catedralei, care are mai mulți dirijori.

‘A rânduit Dumnezeu să avem o săptămână minunată, care a început cu colindele pe care le-au adus în catedrală ca prinos lui Dumnezeu, ca un examen de maturitate spirituală, copiii noștri de la grădinițele și școlile din oraș. Astfel, luni și marți, am avut colindele copiilor și elevilor, miercuri am avut aici, în catedrală, concertele Facultății de Teologie, iar astăzi, la sfârșitul săptămânii, corala catedralei a încununat manifestarea aceasta deosebită, deschizând, de fapt, săptămâna care urmează – de pregătire pentru praznicul Nașterii Domnului, săptămână în care suntem îndemnați, cu toții, să colindăm, să creăm bucurie celor din jur și, în același timp, să ne bucurăm cu toții că avem șansa ca Hristos să se nască în sufletul fiecăruia dintre noi, aducând bucurie aici și în cer’, a spus Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Biserica, păstrătoare a colindelor

Părintele Mitropolit a adus ‘prețuire și recunoștință ostenitorilor corului catedralei, celor care au interpretat precum și celor care s-au preocupat de prelucrarea și pregătirea acestor piese muzicale. Aceste colinde să ne întărească astfel încât să ne putem pregăti în aceste câteva zile pe care le mai avem până la praznicul bucuriei Întrupării, praznicul Crăciunului’.

De asemenea, IPS Laurențiu a mai adăugat că ‘Biserica a păstrat de-a lungul timpului colindele, aceste creații extraordinare, și dorim să le transmitem mai departe, astfel încât urmașii noștri să nu le asculte doar din înregistrări, ci să le intoneze chiar ei și să se bucure, așa cum ne bucurăm și noi. Dumnezeu să ne ajute ca săptămâna care a mai rămas să ne putem pregăti așa cum se cuvine, ca să întâmpinăm Nașterea Domnului!’.

Comentarii Facebook


Știri recente