Concertul coralei preoților Arhiepiscopiei Aradului

În biserica Parohiei Arad – Centru, Catedrala Veche, purtând hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” a avut loc, joi seara, 5 aprilie 2012, Concertul de cântări religioase din perioada Postului Mare, al Coralei Preoților Arhiepiscopiei Aradului. La festivitate a participat Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, preoți, monahi și monahii, precum și numeroși credincioși din municipiul și județul Arad, a precizat părintele Vasile Pop.

Întemeiată în anul 2010, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Timotei, corala reunește sub bagheta dirijorului, arhidiacon prof. Tiberiu Ardelean, preoți din întreaga eparhie arădeană, cu aptitudini muzicale deosebite, pasionați de arta corală. Piesele muzicale prezentate auditoriului fac parte din repertoriul coral consacrat, specifice Postului Mare.

Prezentarea cântărilor religioase a fost făcută de către părintele Aurel Bonchiș, de la Parohia Arad Șega I: „Întreaga spiritualitate a Triodului e străbătută de o atmosferă eshatologică, sufletul fiind îndemnat la vigilență și la zel duhovnicesc prin aducerea aminte de iminența sfârșitului. Timpul istoriei este o noapte asupra căreia domnește păcatul, dar încă de acum, în întunericul ascezei strălucește răsfrângerea luminii Soarelui dreptății, anticipând astfel venirea Domnului în care va străluci în toată slava Sa”.

Între piesele corale interpretate s-au numărat: „Ușile pocăinței”, compozitor Ioan Popescu-Pasărea; Suflete al meu, compozitor Mihail Berezovschi; „Doamne nu ne lepăda pe noi” de Nicolae Lungu; „Miluiește-mă Dumnezeule” de Gheorghe Cucu; „Și era la ora a șasea” de Gheorghe Mandicevschi.

În încheierea concertului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei a adresat protagoniștilor și auditoriului un cuvânt părintesc în care a evidențiat valoarea pastoral-misionară a mesajului pe care Corala preoților îl transmite, sub aspectul acurateței repertoriului, constituit din lucrări din patrimoniul muzical ortodox, precum și din punct de vedere interpretativ.

Îanltpreasfinția Sa a lăudat efortul și perseverența preoților care s-au implicat în această manifestare cultural-pastorală, felicitându-i, alături de dirijorul lor. De asemenea a adresat tuturor celor prezenți, în prag de Sfinte Sărbători alese doriri de bucurie și pace sufletească.

Comentarii Facebook


Știri recente