Concertul caritabil „Cântec pentru suflet”, la Iași

Biroul de Asistență Socială ‘Diaconia’ al Centrului eparhial Iași a organizat vineri, 20 aprilie, concertul caritabil ‘Cântec pentru suflet’, informează Ziarul Lumina, Ed. Moldova Evenimentul a avut loc la sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor din Iași. Pe scenă au urcat interpreți de muzică populară din toată țara și trei grupuri de dans popular.

Aproape 1.000 de persoane au participat la concertul caritabil ‘Cântec pentru suflet’, desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Iași. Printre interpreții de muzică populară care au evoluat pe scenă s-au numărat: Sofia Vicoveanca, Elisabeta Turcu, Ștefania Rareș, Maria Șalaru cu grupul ‘Boboceii’, Pamfil Roată și Camelia Lucescu, Anton Achiței, Mihai Ciobanu (din Basarabia), Ștefan Deaconița, Maria Costioaia, Claudia Martinică, Brândușa Covalciuc Ciobanu, Elena Pădure, Constantin Bahrim, Ion Ursache, Călin Brăteanu, Gheorghe Străjer, cu dansatorii de la ‘Plaiurile Pojorâtei’, Lili Groza, cu dansatorii de la ‘Dorna Dorului’, Ștefan Pintilie, Elena Macarie și Elena Pădure. Evenimentul a fost prezentat de Carmen Tânoveanu de la TVR Iași.

Scopul acestui concert a fost acela de a strânge fonduri, prin vânzarea de bilete și donații, pentru susținerea activității sociale a Biroului de Asistență Socială (BAS) ‘Diaconia’. ‘Ne-am bucurat de prezența pe scenă a unui număr de 21 de interpreți și trei ansambluri folclorice. Alături de noi au fost un număr impresionant de voluntari. Fondurile strânse prin vânzarea de bilete și donații vor fi direcționate către copii sau tineri care doresc să urmeze cursurile liceale, către copiii ce provin din familii numeroase și au o situație materială precară, către copiii care părăsesc centrele de plasament și se adresează BAS ‘Diaconia’ și către copiii sau tinerii cu deficiențe de auz și vorbire, pentru care dorim să dotăm un centru de zi’, a spus pr. Răzvan Petru Aonofriesei Puiu, coordonatorul evenimentului și preot pentru comunitatea persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire din Iași, care și-a îndreptat gândul de recunoștință față de preoții din parohiile ieșene care au fost prezenți la eveniment alături de enoriașii lor.

Sprijin de la instituții și sponsori

Sponsorii concertului caritabil, care s-a desfășurat vineri, la Iași, au fost: SC Cotnari SA, SC M&R SRL, Flora Land Iași (depozit de flori și plante), FOR YOU Taxi, Strarom – producție publicitară, Hotel Ceramica Iași, Tricorp – Lumini, Primăria municipiului Vatra Dornei (transportul Ansamblului ‘Dorna Dorului’). Partenerii media au fost: TVR Iași (partener principal), TVR 3, Radio TRINITAS, Radio Iași, ‘Ziarul Lumina’, Portalul Doxologia și librăriile Doxologia. În organizarea acestui eveniment, sprijinit de Arhiepiscopia Iașilor, s-a implicat întreaga echipă a BAS ‘Diaconia’: pr. Narcis Axinte, consilier în cadrul Sectorului social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Iașilor, pr. Mihai Prodan, inspector în cadrul Sectorului social-filantropic ‘Diaconia’, pr. Răzvan Petru Aonofriesei Puiu, pr. Ion Butu, referent în cadrul BAS ‘Diaconia’, pr. Bogdan Sârbu, asistent social în cadrul BAS ‘Diaconia’, Lăcrămioara Pădureț, coordonator BAS ‘Diaconia’, Valentin Mâncă, asistent social în cadrul BAS ‘Diaconia’, și Ovidiu Vasiliu, referent în cadrul BAS ‘Diaconia’.

‘Am venit cu drag și cu sufletul deschis la acest concert’

Interpreții care au urcat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Iași și-au exprimat bucuria de a cânta pentru publicul ieșean în scop caritabil. Ei au mărturisit că este necesar să privim către cei aflați în suferință sau cu o situație materială precară.

Sofia Vicoveanca: ‘Mi-a plăcut ideea ca atare. Biserica îndeamnă omul la iertare și generozitate. Faptul că un asemenea gest s-a făcut pentru cei nevoiași este de apreciat. Chiar am ținut să mulțumesc oamenilor din sală pentru că au răspuns inițiativei Bisericii de a fi părtași la acest eveniment caritabil. Atât noi, artiștii, cât și cei din sală ne-am adunat pentru a-i ajuta pe cei în suferință, mai ales că în zilele noastre sunt încercări foarte mari. Am observat că atunci când dăruiesc am pace în suflet. Starea interioară și sănătatea sunt cele mai importante’.

Ștefan Deaconița: ‘Am dorit ca prin intermediul acestui concert să ajutăm niște suflete necăjite care au nevoie de o mână întinsă. Ideea acestui proiect a început acum două luni de zile, într-o duminică, după Sfânta Liturghie. Atunci i-am spus părintelui Răzvan Petru Aonofriesei Puiu că dacă doamna Sofia Vicoveanca acceptă, toate lucrurile vor decurge de la sine. Au venit colegi din toată țara și din Iași, care au răspuns afirmativ invitației de a participa la acest spectacol’.

Elena Pădure: ‘Consider că un bun creștin trebuie să-l ajute pe cel de lângă el. Să nu ne gândim doar la noi, ci și la aproapele nostru. Dacă prin darul pe care mi l-a dat Dumnezeu de a cânta, pot să fac un bine cuiva, pot să ajut într-un alt mod pe cel de lângă mine, am făcut-o cu tot dragul. Consider că ar trebui să avem mult mai multă grijă unii de ceilalți și să ne uităm și la cei de lângă noi, care au nevoie de ajutor’.

Pamfil Roată: ‘Ca orice creștin, în duminici și sărbători merg la biserică pentru a participa la Sfânta Liturghie. Am venit cu drag și cu sufletul deschis la acest concert. Când am auzit de acest spectacol, am spus că voi veni cu două ansambluri de muzică populară. Probabil că experiența de astăzi (n.r. vineri, 20 aprilie) o să ne determine să dăruim mai mult pentru cei nevoiași’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…