Concerte de muzică religioasă specifice Perioadei Pascale în București

Corala „Sfântul Apostol Andrei” – CORSA din București va susține luni, 12 aprilie, un concert la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului”, din Capitală. Evenimentul intitulat „Veniți de luați lumină!” va începe la ora 18:30, iar intrarea este liberă.

Mai multe detalii cu privire la Corala „Sfântul Apostol Andrei” – CORSA a oferit pentru TRINITAS TV, conferențiar universitar doctor Valentin Gruescu: „Corala noastră are în concert lucrări specifice acestor evenimente printre care să zicem monodie tradițională bizantină, cântare psaltică, imn, tropare, irmos, luminânda, condac, momente deosebite de concert coral. Deci de la monodie și până la prelucrarea corală polifonică și armonică făcută de mari maeștrii ai compoziției noastre ortodoxe românești. Mă refeream la Nicolae Lungu, la Gavriil Muzicescu, la Gheorghe Dima, la Anton Pann, bineînțeles Gheorghe Cucu, Dumitru Georgescu Chiriac sunt numele ilustre ale culturii noastre în domeniu”.

Și Corala „Ioan Cristu Danielescu” a Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploiești va susține duminică, 11 aprilie, un concert de muzică religioasă specifică perioadei pascale, intitulat „Ziua Învierii”. Evenimentul va avea loc la Biserica „Sfânta Vineri” din Drumul Taberei din București, la ora 18:00. Intrarea este, de asemenea, liberă.

Corala „Sfântul Apostol Andrei” – CORSA este alcătuit din preoți și teologi din București.

Comentarii Facebook


Știri recente