Concerte de colinde organizate în parohii din Craiova

Mai multe biserici din Craiova au găzduit astăzi, 16 decembrie 2012, în Duminica a XXVIII-a după Rusalii, concerte de colinde prilejuite de apropierea marelui praznic al Nașterii Domnului. Astfel, Corul Facultății de Teologie din Craiova a interpretat colinde la Biserica „Madona – Dudu”, în cadrul unui concert care a avut loc începând cu ora 17.30, sub bagheta pr. lect. univ. dr. Ioan Bîrnea.

În aceeași zi, de la ora 11.30, credincioșii craioveni au fost invitați la concertul de colinde susținut de Grupul coral al Seminarului Teologic Ortodox și Grupul coral al Parohiei Sfântul Ioan Sebastian, care a avut loc la biserica parohială din cartierul Craiovița Nouă, strada George Enescu, nr. 79 (vizavi de complexul comercial Racheta). Acțiunea a avut și un scop umanitar, colectarea de fonduri financiare și alimente neperisabile, în vederea sprijinirii persoanelor de vârsta a treia.

Tot în această duminică, după săvârșirea Sfintei Liturghii, la Biserica „Sfântul Haralambie – Harșu” din Craiova a avut loc un concert de colinde susținut de un grup de 25 de elevi de la liceele „Tudor Arghezi” și „Petrache Trișcu” din municipiu. La final, elevii au primit daruri din partea parohiei, constând în dulciuri, fructe și fulare.

De asemenea, Biserica „Hagi Enuș” din Craiova, a găzduit, în cadrul Sfintei Liturghii, un concert de colinde susținut de Grupul psaltic „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” al Catedralei mitropolitane, dirijat de prof. Victor Șapcă.

Comentarii Facebook


Știri recente