Concerte de colinde organizate în luna decembrie de către Episcopia Caransebeșului

La inițiativa sectorului cultural al Episcopiei Caransebeșului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, Centrul Eparhial organizează o serie de concerte de colinde pentru credincioșii din județul Caraș-Severin.

Pe lângă aceste concerte, va avea loc și manifestarea ‘Alaiul colindătorilor’ în orașele Oravița, Reșița și Caransebeș, unde grupuri de colindători îmbrăcați în straie populare vor forma o procesiune, timp în care se vor cânta la unison colinde tradiționale românești. Această inițiativă are ca scop sesnsibilizarea opiniei publice și a credincioșilor de a-și păstra obiceiurile și portul tradițional, păstrând astfel și identitatea poporului român .

Programul acestor manifestări este următorul:

14 decembrie, ora 18.00: Sala de festivități a Episcopiei Caransebeșului – „Crăciunul pentru fiecare suflet” (Grupul Katharsis, Corul Episcopiei Caransebeșului, Colinde instrumentale în interpretarea unor tineri muzicieni de la Liceul de Artă ‘Sabin Păuța’ din Reșița)

17 decembrie, ora 18.00: Sala LIRA din Reșița- „Crăciunul pentru fiecare suflet” (Grupul Katharsis, Corul Episcopiei Caransebeșului, Colinde instrumentale în interpretarea unor tineri muzicieni talentați de la Liceul de Artă ‘Sabin Păuța’ din Reșița)

14 decembrie, ora 18.00: Sala de festivități a Episcopiei Caransebeșului – „Crăciunul pentru fiecare suflet” (Grupul Katharsis, Corul Episcopiei Caransebeșului, Colinde instrumentale în interpretarea unor tineri muzicieni)

17 decembrie, ora 18.00: „Crăciunul pentru fiecare suflet” (Grupul Katharsis, Corul Episcopiei Caransebeșului, Colinde instrumentale în interpretarea unor tineri muzicieni)

18 decembrie, cu începere de la ora 16.00 „Alaiul Colindătorilor” și concert de colinde în orașul Oravița. Plecare de la biserica „Adormirea Maicii Maicii Domnului” din Oravița până la Casa Orășenească de Cultură, trecând prin fața Primăriei orașului Oravița.

20 decembrie, cu începere de la ora 15.00 „Alaiul Colindătorilor” și concert de colinde în municipiul Reșița. Plecare din centrul civic al municipiului, prin fața Casei de Cultură, până în curtea bisericii „Sf. Iosif cel Nou de la Partoș” din curtea Protopopiatului Ortodox Român.

Și de această dată, Episcopia Caransebeșului invită la aceste manifestări pe toți iubitorii de colindă și tradiție românească.

Concertele se vor bucura de prezența Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, iar intrarea va fi liberă.

Biroul de presă al Episcopiei Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente