Concerte de colinde la Cluj-Napoca

În Parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Cluj-Napoca a avut loc joi, 15 decembrie, un concert de colinde și obiceiuri de Crăciun. În prezența Preasfințitului Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, peste 200 de copii de la șapte școli clujene, coordonați de prof. Adriana Gavriluțiu, au interpretat colinde și au pus în scenă momentul Nașterii Mântuitorului, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. PS Vasile Someșanul și pr. inspector Liviu Vidican-Manci au adresat un cuvânt tinerilor care au venit să aducă bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Prin mijlocirea pr. paroh Dan Hognogi și prin mărinimia unor sponsori, fiecare copil care a participat la eveniment a primit câte un cadou de Crăciun.

‘Putem spune că în această seară biserica noastră a fost icoana Betleemului pentru credincioșii din parohia noastră, dar și pentru mulțimea din biserică adunată să vadă și să asculte copiii, și împreună să lăudăm pe Bunul Dumnezeu’, a spus pr. Dan Hognogi.

Concert ecumenic de colinde

Formațiile corale ale Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, condus de pr. prof. Petru Stanciu și cea a Liceului Reformat din Cluj aflat sub bagheta profesorului Secheli Arpad, au susținut joi, 15 decembrie, tradiționalul concert ecumenic de colinde și cântări de Crăciun. Evenimentul a avut loc la Biserica Reformată.

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și a Excelenței Sale Pap Ghezo, Episcopul reformat al Ardealului, cele două coruri au interpretat colinde tradiționale atât în limba română, cât și în limba maghiară. Concertul de colinde este un eveniment anual organizat de cele două Biserici și are o tradiție de peste 19 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…