Concerte de colinde în trei eparhii ale Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a organizat duminică, 20 decembrie 2009, la Centrul de Conferințe „Providența” din Iași, Concertul de colinde „Hristos Se naște, slăviți-L”, informează „Ziarul Lumina”. În Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a avut loc sâmbătă, 19 decembrie, la Catedrala arhiepiscopală din Roman, Concertul de colinde de Crăciun, iar, duminică, la Ateneul Filarmonicii din Bacău s-a desfășurat Concertul „O, ce veste minunată”. La Casa de Cultură din Bârlad a avut loc, de asemenea, un concert de colinde.

Ieșenii au participat, în urmă cu două zile, la tradiționalul Concert de colinde dinaintea Crăciunului, organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei (MMB) în Sala „Sanctus Stephanus Magnus” a Centrului de conferințe „Providența”. Evenimentul a avut loc cu binecuvântarea și în prezența Înalt Preasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și a fost moderat de protos. Hrisostom Rădășanu, consilier în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Iașilor. Au interpretat următoarele formații corale ieșene: „Sanctus” și „Altarul” ale Catedralei mitropolitane, „Apostolii” al Protopopiatelor Iași 1 și Iași 2, Corul parohiei „Sf. Spiridon”, Corul „Sf. Parascheva”, „Mira” al Bisericii „Sf. Nicolae” – Domnesc și „Byzantion”. La final, Înalt Preasfințitul Părinte Teofan a adresat un cuvânt celor prezenți, în care, pornind de la mesajul pe care îl transmit colindele, a subliniat importanța evenimentului petrecut în urmă cu peste 2.000 de ani, în peștera din Bethleem.

Catedrala arhiepiscopală din Roman a fost, sâmbătă, 19 decembrie, gazda Concertului de colinde de Crăciun, la care au participat Corul „Sf. Cuv. Iosif de la Văratec” al maicilor de la Mănăstirea Văratec, din județul Neamț, Corala „Ierotheos” a preoților din Protopopiatul Onești și Corul „Melozii Romanului” al Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Roman.

Duminică, 20 decembrie, în Sala Ateneu a Filarmonicii din Bacău avut loc Concertul de colinde „O, ce veste minunată”. După cum ne-a relatat pr. Constantin Gherasim, consilier în probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la acest concert au participat corurile Mănăstirilor Diaconești, „Buna Vestire”, Bogdana și Ciolpani, corul Seminarului Teologic Ortodox din Roman și cetele de colindători din Cașin, Oituz, Sascut, de la Școala Generală „Al. I. Cuza” din Bacău și de la Liceul „George Apostu” din același municipiu.

Concert de colinde a fost, duminică, și în Episcopia Hușilor. Evenimentul a fost organizat la Casa de Cultură din Bârlad, cu binecuvântarea și în prezența PS Corneliu, Episcopul Hușilor. Au participat Corul „Gavriil Musicescu” al Protopopiatelor Vaslui și Negrești, Corul „Gheorghe Cucu” al Protopopiatului Bârlad, Corul „Sfântul Roman Melodul” al Protopopiatului Fălciu și Corul Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Huși. După cum informează site-ul Episcopiei Hușilor, la final, PS Corneliu a rostit un cuvânt de învățătură și de binecuvântare pentru cei prezenți, în care le-a mulțumit pentru participare și le-a adresat urări de bine, de sănătate și prosperitate cu prilejul sărbătorilor prilejuite de Nașterea Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente