Concerte de colinde în Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Casa de Cultură din Suceava a găzduit marți, 18 decembrie, concertul de colinde „Astăzi S-a născut Hristos”. La Moinești și Roman au avut loc, în zilele de 17, respectiv 18 decembrie 2012, concerte de colinde dedicate sărbătorii Nașterii Domnului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

La Suceava a avut loc, în urmă cu două zile, concertul de colinde al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în prezența și cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Evenimentul a fost moderat de pr. Dragoș Buta, consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care a adresat un cuvânt de bun venit celor prezenți. Au susținut repertorii de colinde următoarele coruri și grupuri corale: Ansamblul „Balada Bucovinei” din Suceava, dirijor: prof. Oana Maria Sârbu Botezat, conducerea artistică: maestru George Sârbu, corala Detașamentului de Pompieri Suceava, dirijată de pr. Iacob Ovidiu, grupul vocal de copii al Școlii cu clasele I-VIII Șcheia, dirijor: Rodica Popescu, corul de copii al Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, organizat de pr. Grichentie Natu și dirijat de prof. Lenica Amihăesei, corul de copii al Școlii cu clasele I-VIII din Mihoveni, dirijat de prof. Mihaela Prelipcean, Corul de copii „Floarea speranței” al parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Ilișești, dirijat de Maria Scalco, Grupul folcloric „Miorița” al Școlii cu clasele I-VIII numărul 4 din Suceava, dirijat de prof. Stanciu Alina, corala Asociației Studenților Creștini Ortodocși din Suceava, condusă de Gabriel Musteață, Grupul „Flori de măr” din Râșca, dirijat Mihaela Grădinariu, corul parohiei Dumbrăveni 1, condus de pr. Vasile Ioniță, grupul vocal al parohiei Salcea, dirijat de pr. Doru Budeanu, corul parohiei Călugăreni, dirijat de Emil Mihăiță Bărboșelul, Corul „Altarul Bucovinei” al parohiei Ilișești, dirijat de diac. Vasile Plămadă, corul parohiei „Sfânta Treime” din Suceava, dirijat de prof. Marian Palade, Grupul psaltic „Sfântul Nectarie”, dirijat de Marian Cojocari, corala preoțească a Protopopiatului Suceava 1, dirijată de pr. Doru Budeanu, Corala preoțească „Sfântul Leontie” din Rădăuți, dirijată de prof. Ovidiu Foca, și corul Seminarului Teologic Ortodox Liceal „Sfântul Mitropolit Dosoftei” din Suceava, dirijat de pr. prof. Lucian Tablan Popescu.

Concertul de colinde, pregătirea întâmpinării Nașterii Domnului

La Catedrala „Sfântul Nicolae” din Moinești s-a desfășurat luni, 17 decembrie, concertul de Crăciun „La mijlocuâ cerului”, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. În debutul evenimentului, moderat de arhid. Ciprian Ioan Ignat, secretar eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, au intonat colinde în fața moineștenilor Grupul vocal „Theotokos” al preoților Protopopiatului Moinești și Grupul psaltic „Filomelos”. A urmat concertul de colinde al maestrului Ștefan Hrușcă. Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a arătat în cuvântul adresat cu acest prilej care este rolul acestui concert în pregătirea sufletului pentru întâmpinarea sărbătorii Nașterii Domnului. „Adresăm gândurile noastre de recunoștință Preasfințitului Ioachim Băcăuanul pentru că a fost prezent la Moinești pentru a binecuvânta acest eveniment. Mulțumim părintelui Ioan Gherasimescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, și celor două coruri participante pentru sprijinul acordat. Mulțumim pe această cale sponsorilor și partenerilor noștri: Primăria Moinești, Primăria Comănești, Clinica „Luxor” din Bacău, Pensiunea „Davis”, BCR Moinești, Omega Communications, CAR Moinești, CFR Comănești, Farmacia Betula, Fitco SRL Moinești și Fundația „Palaghia”, care au făcut posibil acest concert”, a remarcat pr. Costel Mareș, protopop al Protopopiatului Moinești, care a inițiat acest eveniment.

Casa de Cultură din Roman a găzduit marți, 18 decembrie 2012, un concert de colinde, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Ioachim Băcăuanul. Pe scenă au urcat următoarele coruri: Corul „Melozii Romanului”, dirijat de pr. prof. Ionuț Amărinii, Corul „Laudamus”, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Episcop Melchisedec Ștefănescu”, dirijat de Ionuț Vălcu, corul mixt al Catedralei Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, condus de Ionuț Vâlcu, și Corul „Schola cantorum”, al Liceului Teologic Romano-Catolic din Roman, dirijat de pr. prof. Cristian Dumea. „O plăcută surpriză a fost prezența unui grup de copii, veniți din parohia Trifești, Protopopiatul Roman. Îmbrăcați în costume populare, ei au interpretat un minunat program de colinde și cântece de stea”, a relatat pr. Florin Țuscanu, protopop al Protopopiatului Roman.

Comentarii Facebook


Știri recente