Concerte de colinde în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Elevele Liceului Teologic „Sfântul Epifanie al Ciprului” de la Mănăstirea Rătești au avut joi, 20 decembrie 2012, serbarea de Crăciun, potrivit TRINITAS TV. Alături de eleve, cadrele didactice și credincioși s-a aflat în Biserica „Sfânta Treime” și „Sfântul Dimitrie” a așezământului monahal și Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

„Colindele mărturisesc credința noastră în pruncul Iisus care a venit pe lume să ne mântuiască, colindele ne îndeamnă să fim mai buni, mai drepți, să fim mai respectoși unii față de alții. Colindele, acest tezaur al strămoșilor noștrii, sunt mărturii ale credinței, ale rugăciunii și ale evlaviei noastre”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Tot joia aceasta, au susținut tradiționalul concert de Crăciun și elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău. Concertul a avut loc în Catedrala arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”.

În programul susținut de Corul „Credo in Deo” al seminariștilor buzoieni au fost incluse cântece de stea și colinde tradiționale sau creații ale unor cunoscuți compozitori români.

Comentarii Facebook


Știri recente