Concert tradițional de muzică religioasă la Reșița

În sala „Lira” a Liceului de artă „Sabin Păuța” din Reșița, a avut loc ieri, 12 aprilie 2011, concertul de muzică religioasă „Slavă îndelung răbdării Tale Doamne”, informează episcopiacaransebesului.ro. Au fost interpretate piese religioase corale și bizantine specifice perioadei Postului Mare.

Concertul prepascal a fost susținut de corul preoților Protopopiatului Reșița, condus de părintele protopop Nicolae Cătălin Mirișan, de corul Episcopiei Caransebeșului, dirijat de dl. prof. univ. dr. Dumitru Jompan și grupul psaltic „Katharsis” condus de dl Alin Buliga.

În încheiere Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a ținut un cuvânt binecuvântare: „Dorim din toată inima să păstrăm această tradiție și să fim împreună înainte de marile sărbători ale creștinătății, Nașterea Domnului și Învierea Domnului. Manifestarea duhovnicească din această seară a fost pusă sub genericul „Slavă îndelung răbdării Tale Doamne, Slavă Ție Doamne, Slavă Ție!”. Este formula liturgică care se rostește în săptămâna patimilor mai ales la Denia celor doisprezece evanghelii. Ne închinăm patimilor Domnului și îl slăvim pe Dumnezeu-Omul Iisus Hristos care de bună voie și-a asumat păcatele întregii omeniri ca să ne răscumpere din robia morții, din întuneric, biruind pe cruce iadul. Cuvântul și cântul din această seară ni s-au transmis duhovnicește, pătrunzând în inima și sufletul fiecăruia dintre noi și încercăm în această săptămâna a Floriilor dar și în săptămâna patimilor, să ne însușim jertfa pe care Mântuitorul Iisus Hristos a adus-o pe crucea Golgotei pentru mântuirea noastră dar și să înțelegem mai bine sensul Învierii lui Hristos”.

Manifestarea s-a încheiat cu vernisarea expoziției de lucrări și desene realizate de elevii școlii de artă din Reșița îndrumați de profesorii de arte plastice.

Comentarii Facebook


Știri recente