Concert susținut de Corala Protoieriei Buzău 2 în noua Catedrală Arhiepiscopală din municipiu

Corala Protoieriei Buzău 2 a susținut astăzi, 29 martie, în noua Catedrală Arhiepiscopală din municipiu un concert de cântări specifice perioadei Postului Mare. Manifestarea face parte din acțiunile organizate de către Protopopiat în această perioadă și este susținută cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Epifanie.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele consilier Adrian Ionescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei: „În repertoriu au fost înscrise cântări care pot regăsite în slujbele acestei perioade liturgice a Triodului și mai ales a Săptămânii Mari care tocmai a început. Printre altele pot fi audiate piese precum ‘Să se îndrepteze’, ‘Iată Mirele vine’, dar și fragmente din ‘Prohodul Domnului’. De asemenea, preoții care fac parte din această Corală vor preamări pe Dumnezeu și vor bucura duhovnicește prin interpretarea cântărilor religioase”.

Alte detalii cu privire la acest concert a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Gheorghe Stoica, dirijorul Coralei: „Prin acest concert am dorit să bucurăm sufletul auditoriului prin cântări liturgice care fac parte din perioada Triodului. De asemenea, am dorit să întărim în credință prin aceste cântări duhovnicești pe credincioșii noștri în aceste ultime zile ale Postului Mare pentru așteptarea slăvitei Învieri a Mântuitorului nostru Iisus Hristos”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…