Concert religios aniversar la Catedrala din Râmnicu Vâlcea

În această seară a primei duminici din Postul Crăciunului, la 18 noiembrie 2012, în cadrul manifestărilor spiritual-culturale prilejuite de împlinirea a trei ani de la înălțarea la rangul de Arhiepiscopie a Episcopiei Râmnicului și a Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim la demnitatea de Arhiepiscop, aniversarea împlinirii a 98 de ani de viață a Înaltpreasfințitului Gherasim, precum și împlinirea a trei ani de slujire arhierească a Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Eparhiei Râmnicului, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, a avut loc un concert de muzică corală bisericească.

Concertul religios a fost susținut de Corul „Axios” al Parohiei „Sfântul Gheorghe” din Ploiești, condus de dirijorul Cristian Boldorea și Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea condus de Prof. Marian Cristi Stroe.

La eveniment a luat parte, potrivit Arhidiacon Ioan Liviu Găman, și Chiriarhul Eparhiei Râmnicului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Gherasim împreună cu Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Recitalul a cuprins lucrări corale din repertoriul bisericesc după următorul program:

Corul „Axios” al Parohiei „Sfântul Gheorghe” din Ploiești

– Lăudați pe Domnul de Gh. Danga, armonizat de Valentin Gruescu;

– Axion de Gh. Danga, armonizat de Valentin Gruescu;

– Pre Tine de I.D. Chirescu, solo Cristina Trandafir (mezzosoprană) și Eduard Strâncă (bas);

– Doamne pre noi miluiește-ne, solo Eduard Strâncă (bas)

Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea

– Diptic de Vinicius Grefiens;

– Doamne auzi glasul meu de N. Lungu, solo Marian Cristi Stroe;

– Aliluia de Vasilevski, solo Melania Băiașu (soprană) și Constantin Simulete (tenor);

– Tatăl Nostru de Dragoș Alexandrescu;

La final corurile reunite au interpretat Concertul nr.1 de Gavriil Musicescu.

La manifestare au mai fost prezenți iubitori de muzică corală bisericească și spiritualitate românească dornici să petreacă o seară minunată din această perioadă binecuvântată, premergătoare marelui praznic al Nașterii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente