Concert pascal la Sala Radio

Pe 26 aprilie 2012, Ministerul Apărării Naționale-Serviciul Muzicilor Militare și Arhiepiscopia Ar-geșului și Muscelului au organizat la sala ‘Mihail Jora’ a Societății Române de Radiodifuziune din București, concertul pascal ‘Hristos a înviat’, după cum ne informează eparhiaargesului.ro.

La acest eveniment deosebit a fost prezent Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patri-arhal, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, și Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhi-episcopul Argeșului și Muscelului.

De asemenea, din rândul membrilor Sfântului Sinod al BOR, au participat la acest eveniment deo-sebit Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii și Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Din partea Serviciului Muzicilor Militare a fost prezent d-nul colonel Valentin Neacșu, alături de foarte mulți delegați ai Ministerului Apărării Naționale.

În fața unui public numeros, programul alcătuit din douăzeci de piese selectate din repertoriul nați-onal și internațional, a fost susținut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale di-rijată de locotenent colonel Aurel Gheorghiță și Corala preoțească „Iosif Naniescu” dirijată de prof. drd. diacon Codruț Scurtu.

De asemenea, în fața publicului prezent la Sala Radio din București, tenorul Florin Ormenișan și soprana Carla Mușat, au interpretat arii celebre din repertoriul internațional.

Au fost interpretate lucrări cunoscute la nivel internațional, compoziții din repertoriul lui G.Verdi, L. van Beethoven, T. Olah, P. Mascagni, P. Stanek, J. Himmel, dar și creații muzicale autohtone.

‘Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale’ este cea mai titrată orchestră de suflători din România, având o tradiție de peste o jumătate de veac. Condusă cu profesionalism de col. Nicu-lae Chirilă și de loc. colonel Aurel Gheorghiță, reprezintă o adevărată forță de imagine a Armatei și a României în lume. De asemenea, se bucură de un palmares demn de cel al marilor orchestre, având realizate numeroase CD-uri și casete video, fiind prezentă la cele mai importante festivaluri ale muzicilor militare organizate la nivel internațional.

Corala ‘Iosif Naniescu’ din Curtea de Argeș a fost fondată în anul 2009, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, fiind condusă de diacon Codruț Dumitru Scurtu, doctorand al Universității Naționale de Muzică din București și profesor de muzică la Seminarul Neagoe Vodă Basarab din Curtea de Argeș.

Evenimentul organizat la Sala Radio din București a pecetluit parteneriatul încheiat între Arhiepis-copia Argeșului și Muscelului și Ministerul Apărării Naționale-Serviciul Muzicilor Militare, urmând a se repeta la Curtea de Argeș în cadrul sărbătorilor organizate în această toamnă, dedicate cinstirii Sfântului Neagoe Vodă Basarab.

Comentarii Facebook


Știri recente