Concert misionar Radio TRINITAS, la Botosani

Cu binecuvantarea IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, la Casa de Cultura a Sindicatelor din municipiul Botosani a avut loc aseara cel de-al treilea concert misionar Radio TRINITAS. La acest concert-concurs organizat de catre Mitropolia Moldovei si Bucovinei, prin Institutul Cultural-Misionar TRINITAS si Protopopiatul Botosani, au participat corul ‘Heruvimii’ al Protopopiatului Botosani, corul ‘Ecclesia’ al Protopopiatului Dorohoi, corul ‘Poarta cerului’ al Protopopiatului Darabani, corul ‘Amvonul’ al Protopopiatului Saveni, corul ‘Haris’ al Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sf. Ioan Iacob’ din Dorohoi si corul ‘Biruitorii’ al Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sf. Gheorghe’ din Botosani. La sfarsitul concertului-concurs, parintele Nicolae Dascalu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iasilor si director al Institutului Cultural-Misionar TRINITAS, s-a referit la contextul in care a fost organizat acest eveniment: ‘Am venit aici ca sa impartasim cu dvs. bucuria sarbatorii, bucuria sarbatorii orasului, bucuria sarbatorii Sf. Mare Mucenic Gheorghe si sa va aducem binecuvantarea IPS Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei, pentru ca aici, in aceasta seara am simtit ca Radio TRINITAS se apropie de ascultatorii, de binefacatorii si de cei care participa de fapt la slujirea noastra mediatica. Prin Editura, prin Tipografie, prin studioul de productie TRINITAS TV (veti vedea in continuare un film realizat in acest studio de productie) si prin postul de Radio TRINITAS noi implinim o slujire prin care ne consideram niste corabieri care ducem nestematele credintei, ale spiritualitatii ortodoxe si ale culturii romanesti catre oameni, si construim intre noi punti de comuniune spirituala. Tocmai de aceea ma bucur ca astazi sunt aici alaturi de dvs., pentru ca intotdeauna contactul pe care il realizam in comuniunea spirituala este cel mai puternic si este fondator pentru activitatea noastra viitoare. Avem nevoie cu totii sa fim in Biserica, avem nevoie sa fim intru lauda Domnului in fiecare imprejurare a vietii noastre. De aceea, Radio TRINITAS cheama pe oameni catre Biserica, cheama pe oameni catre slujirea lui Dumnezeu si catre lauda lui Dumnezeu prin cantare si bucurie. In orasul dvs. si in regiunea aceasta binecuvantata de Dumnezeu cu multe personalitati bisericesti si culturale simtim o sensibilitate deosebita pentru arta, pentru cultura si pentru impletirea dintre credinta si cantare, dintre arta si rugaciune. Venim, asadar, catre dvs. si daca de la microfonul postului de radio va simtim aproape, aici, cu atat mai mult, va simtim aproape de noi si in acelasi timp ne simtim si noi aproape de dvs., si venim ca sa va multumim pentru tot ceea ce faceti pentru postul de radio TRINITAS’.

A luat apoi cuvantul parintele Lucian Leonte, protopop de Botosani, care a multumit IPS Parinte Mitropolit Daniel pentru posibilitatea organizarii unui asemenea concert la Botosani: ‘In primul rand, gandul nostru se indreapta catre IPS Parinte Mitropolit Daniel, parintele nostru duhovnicesc care a avut initiativa ca sa existe acest post de radio TRINITAS, la fel ca si Institutul Cultural-Misionar TRINITAS, care sunt instrumente de lucru moderne, de mare eficacitate ale misiunii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Nu este doar o simpla activitate pe care a initiat-o IPS Sa, ci este o necesitate a vremii pentru a comunica cu toti fiii Bisericii si cu toti cei care intru fel sau altul sunt dispusi sa asculte mesajul Bisericii care le este adresat in conditii de libertate, in conditii in care se face jertfa pentru acest lucru’.

Dupa vizionarea unui film despre Radio TRINITAS, parintele arhimandrit lect. univ. dr. Varlaam Merticariu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iasilor, a dat citire castigatorilor concertului-concurs: ‘Sunt deodata bucuros ca trebuie sa anunt castigatorul acestui concurs din seara aceasta si in acelasi timp pus in dificultate, pentru ca lucrarea juriului n-a fost usoara. A trebuit sa alegem intre doua coruri care muncesc in acelasi oras si a fost o mare dificultate in a alege pe cei care sunt pe buna dreptate cei dintai, insa tinand cont ca majoritatea membrilor acestui cor au fost in timp elevii Seminarului de la Botosani am considerat ca cel mai bun cor in seara aceasta a fost corul preotilor din Protopopiatul Botosani’.

Comentarii Facebook


Știri recente