Concert extraordinar de colinde tradiționale românești la Târgoviște

Cu binecuvântarea și participarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, vineri, 17 decembrie 2010, a avut loc, la Casa de Sindicatelor din Municipiul Târgoviște, Concertul extraordinar de colinde tradiționale românești, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

La acest eveniment spiritual și cultural dedicat Nașterii Fiului lui Dumnezeu Întrupat au participat sute de credincioși, din întreaga Eparhie, însoțiți de preoții lor, autorități județene și locale, profesori de la Facultatea de Teologie a Universității „Valahia” din Târgoviște și de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, dar și tineri de la Comitetele parohiale de tineret. Momentul a fost transmis în direct de posturile locale de televiziune, urmând ca, în zilele următoare, să fie retransmis, mai ales pentru aceia care nu au putut participa.

Și-au dat concursul, reușind să aducă bucuria Nașterii Domnului, prin intermediul sensibilității artistice, dar și a frumuseții colindelor, corurile reunite ale: Facultății de Teologie a Universității „Valahia”, Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”, Grupului coral „Valachia Christiana”, Coralei Catedralei Arhiepiscopale și Mitropolitane din Târgoviște și Coralei Preoților din Arhiepiscopia Târgoviștei.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a ținut un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre semnificația misionară a colindelor, aceste nestemate cântece de Crăciun în versuri și melodii de mare frumusețe, care înnobilează sufletele și inimile noastre, pentru a primi pe Pruncul Iisus, cu Evanghelia și dragostea Sa, dar și despre importanța Nașterii Domnului, cel mai mare eveniment ce s-a petrecut vreodată pe pământ, care arată iubirea de nespus a lui Dumnezeu pentru creația Sa, dar mai ales pentru om și, care, exprimă acea chemare sfântă la puritate, la frumusețe sufletească și la înnoirea vieții pentru a-L primi pe Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente