Concert extraordinar de colinde tradiționale românești la Târgoviște

La Casa de Cultură a Sindicatelor, cu binecuvântarea și participarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei va avea loc, marți, 20 decembrie 2011, orele 17:00, Concertul extraordinar de colinde tradiționale românești, după informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Își vor da concursul corurile reunite ale: Facultății de Teologie a Universității „Valahia”, Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”, Grupului coral „Valachia Christiana”, Coralei Catedralei Arhiepiscopale și Mitropolitane din Târgoviște și Coralei Preoților din Arhiepiscopia Târgoviștei.

Ca în fiecare an, colindătorii vor aduce minunata veste a Nașterii Fiului lui Dumnezeu, întrupat „pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire”, pentru a ne reînnoi credința, speranța și viața noastră în El, Izvorul vieții și mântuirii noastre, astfel încât, acest eveniment, spiritual și cultural, dar și creștin și românesc, să fie un prilej de mulțumire și recunoștință față de Dumnezeu, pentru darul sfânt al vieții noastre, să ne ofere posibilitatea dobândirii curăției celor care, cu credință și dragoste, vestesc Nașterea Domnului, dar să ne dăruiască și încredere și curaj pe drumurile vieții. Însuflețiți de bucuria sărbătorii, vom putea și noi să fim adevărați misionari ai lui Hristos, vestitori ai iubirii, solidarității și încrederii în societate, a acelor virtuți care ne vor putea face victorioși în fața oricăror neajunsuri ale vieții, ori crize spirituale sau materiale. Invităm pe toți locuitori târgovișteni să ia parte la acest eveniment.

Comentarii Facebook


Știri recente