Concert de muzică religioasă la Palatul Patriarhiei

Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei a găzduit sâmbătă, 10 septembrie 2011, începând cu ora 19:00 un concert de muzică religioasă susținut de corala Ion Vidu din Lugoj, prezentat în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu’, ediția a XX-a, 2011.

Repertoriul coralei dirijată de maestrul Remus Tașcă a cuprins lucrări precum : Mântuire (I. Vidu), Și era la ora a șasea (Gh. Mandicevski – armonizare P. Simionescu), Justum Deduxit Dominus (W.A. Mozart), Salve Regina (Fr. Poulenc), Ziua învierii (N. Lungu), Lăudați pe Domnul (D. Voiculescu).

Maestrul REMUS TAȘCĂU dirijor, profesor, personalitate marcantă a vieții muzicale din Lugoj, se află la conducerea coralei de peste 40 de ani. Corala Ion Vidu a fost fondată în 1810, având o activitate neîntreruptă timp de 120 de ani.

Corul „Ion Vidu’ din Lugoj este laureat al competițiilor corale din România (premiul I – o permanență absolută), Bulgaria (Varna, 1973), Elveția (Montreux, 1997), Țara Galilor (Llangollen, 1999 – premiul al III-lea), Grecia (Preveza, 2000 – premiul al II-lea și medalia de argint; Karditza, 1996 – premiul I). Vocile coriștilor lugojeni au răsunat în săli, spații și ambianțe celebre, de la Ateneul Român și Sala de Concerte a Radiodifuziunii Române, la Auditorium Stravinski din Montreux, de la Sala Operei din Varna, la Studioul Radiodifuziunii din Novi Sad, de la impunătoarea catedrală din Mainz, la Vatican, etc.

Comentarii Facebook


Știri recente