Concert de muzică religioasă la Giurgiu

În Catedrala Episcopală din Giurgiu, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și a Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a desfășurat joi, 29 martie, concertul în Vremea aceea …’, o frescă muzicală pentru soliști, cor și orchestră, compusă de preotul Ion Popescu Runcu, orchestrată și revăzută de Conf. Univ. Dr. Horațiu Alexandrescu.

Evenimentul s-a bucurat de participarea Coralelor „Armonia’ și”Cuvânt Bun’ ale Arhiepiscopiei Tomisului, dirijate de Arhid. Asist. Univ. Ion Iulian Dumitru.

La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Teodosie pentru inițiativa de a organiza acest eveniment cultural în Catedrala Episcopală din Giurgiu.

Totodată, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului a apreciat în mod deosebit interpretarea pieselor religioase, evidențiind faptul că acest concert a reușit să prezinte Patimile Mântuitorului Hristos, într-o exprimare muzical – artistică de excepție. De asemenea, Preasfinția Sa a subliniat valoarea extraordinară și unicitatea compozițiilor părintelui Ion Popescu Runcu. În continuare, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și-a exprimat bucuria de a se fi aflat în Episcopia Giurgiului dar mai ales de a fi participat pentru prima oară la interpretarea acestui oratoriu al patimilor Mântuitorului, inspirat din textul Sfintei Evanghelii, în spațiul duhovnicesc al bisericii.

Cu ocazia acestui eveniment cultural organizat de Arhiepiscopia Tomisului și Episcopia Giurgiului, în semn de aleasă prețuire, Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie i-a fost oferit un engolpion cu icoana Învierii Mântuitorului Hristos.

Lucrarea muzicală a renumitului compozitor și dirijor, Pr. Ion Popescu Runcu este o transpunere pe note a Patimilor lui Iisus (începând cu momentul aducerii în fața lui Pilat) ce se finalizează cu Învierea Mântuitorului.

Comentarii Facebook


Știri recente