Concert de muzică religioasă la Călărași

La Sala de spectacole ,,Barbu Știrbei” a Consiliului Județean Călărași, Marți, 27 martie 2012, a avut loc concertul religios ,,În vremea aceea…” organizat de Arhiepiscopia Tomisului în colaborare cu Episcopia Sloboziei și Călărașilor. La concert a fost prezent Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor

Concertul a cuprins o frescă muzicală pentru soliști, cor și orchestră ce a fost compusă de părintele Ion Popescu Runcu și a evidențiat prin intermediul compoziției muzicale tabloul patimilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Pe scenă au evoluat magistral coralele Arhiepiscopiei Tomisului: „Armonia” și „Cuvânt bun”, Grupul coral al Colegiului Național de arte „Regina Maria” din Constanța, Grupul coral al Liceului Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța și Orchestra Teatrului de Operă „Oleg Danovski” din Constanța, toate sub conducerea Asistent Universitar Doctodand Arhidiacon Ion Iulian Dumitru.

La final, după cum ne informează sf-esc.ro, Preasfințitul Părinte Vincențiu a mulțumit Înalt Preasfințitul Teodosie, pentru inițiativă și prezență, domnului ing. Răducu George Filipescu, președintele Consiliului Județean și domnului ing. Daniel Ștefan Drăgulin, pentru găzduire, celorlalte autorități publice locale și tuturor spectatorilor, care prin prezența lor au dat dovadă de dragoste față de ,,melos” și de frumos.

Comentarii Facebook


Știri recente